Gå til sidens hovedinnhold

Hjelper seniorene på Bøler på nett

Bøler seniorsenter får seks datamaskiner, etablerer eget datarom og kurser de eldre til å bli eBorgere.

Bøler: I dag har vi lært om tastaturet, lært å skru av maskinen korrekt for å unngå krasj, og lært og legge egne bakgrunnsbilder på skrivebordet. Og så har vi lært kabal, sier Karin Hasselberg som er en av fire deltakere på det nystartete datakurset for eldre i regi av Seniornett Norge og Bøler Seniorsenter. Seniornett Norge er en ideell forening som arbeider for at seniorer skal delta aktivt i det nye informasjonssamfunnet og bli en såkalt eBorger (elektronisk borger).

Noe å bryne seg på

Bøler seniorsenter har startet en egen datagruppe og får derfor seks pc-er av Seniornett Norge. Pc-ene er ikke bestilt ennå, men dette vil skje i løpet av kort tid.

Da kan folk kan innom å øve seg på datarommet vårt, sier Anne Marie Øygarden som er styrer på Bøler Seniorsenter.

Selv om datarommet ikke er på plass ennå har det allerede vært holdt datakurs på seniorsenteret. Det intensive kurset er godt i gang og de fire deltakerne har hatt en del å bryne seg på.

Hittil har det gått greit. Jeg har pc hjemme og har knotet litt der, men det blir vel verre de fire neste kursdagene, sier Ivar Larsen fra Bøler.

Det ser enkelt ut nå man ser det, men slik er det med kinesisk også. Jeg er veldig teknisk ubegavet, men jeg håper jo at jeg lærer noe, sier Maria E.Y. Savabini fra Frogner.

Nye kurs til høsten

Kurset holdes av instruktører fra Seniornett, deltakerne får egen instruksjonsbok og en instruksjons-cd sin som de også kan bruke etter kurset.

Det er berikende å holde disse kursene. Noen av deltakerne kan litt fra før, mens andre aldri har tatt i en pc før, forteller instruktør Roar Kristiansen fra Seniornett Norge.

Det skal arrangeres nytt datakurs for seniorer til høsten. Påmeldingsfristen for dette er 14.september.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene