*Nettavisen* Nyheter.

Hjelpsom og beskjeden

Kai Adelsøn har en drøm om at alle med ressurser er med på noe nyttig for alle mennesker. Selv står han på sent og tidlig for eldre og trengende på Lambertseter. Foto: Øystein Dahl Johansen

Kai Adelsøn (63) leder Frivillighetssentralen på Lambertseter, men hans egen frivillighet strekker seg langt ut over vanlig arbeidstid.

LAMBERTSETER: – Lambertseter er et sosialt begavet område. Ikke bare den eldre generasjonen, men også den yngre som flytter hit er søkende etter tilbudene våre, sier Kai Adelsøn som har jobbet på Frivillighetssentralen på Lambertseter i ni år.

Kai står i tillegg på for idrettslaget, bydelsdagene, Symra og nesten alt annet som skjer på Lambertseter.

– Før jobbet jeg i Orkla med døde ting. Nå jobber jeg med mennesker og tilbud til dem. Jeg er stolt og glad for alle de frivillige og er heldig som har fått denne muligheten gjennom å få betalt for å være engasjert og frivillig, sier han.

Beskjeden

Kai er svært beskjeden og ikke helt komfortabel med å bli trukket fram i rampelyset. Derfor insisterer han på å trekke fram andre kandidater som han mener fortjener prisen mer enn han.

– Østensjøvannets venner har oppnådd store resultater og jeg er imponert over den frivillige innsatsen de legger ned. Noen her på Lambertseter kaller Mona Thorbjørnsen for nabokjerringa på sitt beste. Hun har så mye omsorg for folk rundt seg og er først og fremst et medmenneske, sier han.

I forbindelse med senterombyggingen var det ikke mulig for Frivillighetssentralen å fortsette i senteret, derfor har de flyttet til lokaler i Lambertseter kirke.

– Jeg savner den lange glassflata på Lamberthjørnet, for da stakk folk bare innom. Men vi har god besøksfrekvens og folk trives godt her fordi det er så hjemlig.

Har en drøm

Frivillighetssentralen gjør det meste, fra henting av hjelpemidler og følgetjeneste, til konserter, fester, bydelsdager og nærmiljøkafé. Frivillighetskorpset teller 36 menn og kvinner. I tillegg strømmer det på med det Kai kaller ad hoc frivillige, blant annet i forbindelse med TV-aksjonen.

– Min drøm er at alle med noe ressurser er med på noe nyttig for andre mennesker, og jeg har mange medarbeidere rundt meg med gode ideer som skyver unna private ting for å hjelpe andre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag