*Nettavisen* Nyheter.

Hjem for å debutere

PANDA: I tillegg til mennesker maler Kari Lena Flåten-Lindbæk også pandaer.

Hun bor i Sverige og har hatt lengre opphold både i Spania og Tyskland. Nå kommer Kari Lena Flåten-Lindbæk (36) hjem for å vise sine malerier.

BRISKEBY: - Debututstilling - det høres unektelig litt skummelt ut, sier Kari Lena Flåten-Lindbæk foran begivenheten som finner sted lørdag 7. november i Galleri Albin Art på Briskeby.

Inspirert av følelser og mennesker

Kari Lena skal på denne utstillingen vise sine figurative og ekspressive malerier, ofte malt på til dels store lerreter i sitt atelier i Helsingborg.

– Maling og tegning har alltid hatt en stor plass i mitt liv. Mennesker og følelser er min inspirasjon, men også naturen og de vakre omgivelsene jeg kommer fra er med på å forme mitt uttrykk. Hvis mulig ønsker jeg at mine bilder skal spre litt glede og vekke positive og gode følelser, sier Kari Lena, som opprinnelig kommer fra Sogndal.

Tilbake til Oslo

Kari Lena flyttet til Oslo som 16-åring for å studere på Kristelig Gymnasium. Senere utdannet hun seg til barnevernpedagog ved Høyskolen i Oslo med forming og billedanalyse som valgfag.

Gjennom sitt arbeid for Team Modeller i Oslo fikk hun muligheten til å jobbe med store designere og fotografer i mange land som USA, Australia, Dubai, Singapore, Tyskland og Spania.

Nå uttrykker hun seg med sterke oljefarger på lerret, men har også arbeidet med akryl og linoliumstrykk.

Etter å ha malt og gått på kurs ved Folkeuniversitetet i Helsingborg, studerer Kari Lena nå ved kunstskolen i Lund i Skåne. Nå er det ferske malerier på atelieret, kunstskolen og nervøsiteten foran debututstillingen med pandaer og mennesker på Briskeby i Oslo som engasjerer Kari Lena.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.