*Nettavisen* Nyheter.

Hjemmeseier til standhaftige seniorer

TRIVES PÅ SENIORTREFF: Det er mye hygge og humor når seniorene fra Abildsø møtes til sine faste onsdagstreff. Foran (f.v.) sees Randi Pettersen, Ellen Asmyhr og Anlaug Gulbrandsen. Bak (f.v.): Odd og Ebba Blomdal, Grete Dalset, Erling Opsahl, Edel Storli (helt bakerst), Bjørg Opsahl, Birger og Aud Restrup. Foto: ALLE FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Protestene var store da Abildsø seniorsenter ble nedlagt. Fem år etter har ildsjeler snudd fortvilelse til samhold og glede.

Klikk på bildet for å forstørre.

ELDST: Ingebjørg Harmer Moen er med sine 93 år en av de eldste og mest trofaste brukerne av seniortreffet på Abildsø.

Klikk på bildet for å forstørre.

ILDSJELER: Anlaug Gulbrandsen (bak f.v.), husfotograf Leif Gulbrandsen, Ellen Asmyhr og kassererne Sverre Johan Lie (foran) og Bjørg Steinert holder hjulene i gang for seniortreffene på Abildsø.

ABILDSØ: For fem år siden ble Abildsø seniorsenter nedlagt fordi bydelen ikke hadde råd til å betale husleien for den gamle rektorboligen i Enebakkveien 264.

LES OGSÅ: Rektorbolig i forfall

– Vi var forferdelig lei oss da seniorsenteret ble lagt ned, men nå er vi glade og har det veldig hyggelig, sier Anlaug Gulbrandsen og Ellen Asmyhr.

De er to av ildsjelene som først kjempet mot nedleggelse, og så sørget for at de eldre på Abildsø fikk et nytt samlingssted - som i disse dager har femårsjubileum.

Hver onsdag fra klokken 11-14 møtes 30-40 pensjonister i kantinen på Abildsø bo- og rehabiliteringssenter.

Her disponerer de et eget rom, samtidig som de har umiddelbar tilgang til kaffe, kaker og andre fristelser.

– Til å begynne med var vi rundt femti stykker, men noen har jo falt fra med årene. Vi setter stor pris på at vi får være her, og det virker som at de er glade for å ha oss her også. De lager ekstra mat når vi kommer, og vi har det kjempehyggelig, sier Asmyhr og Gulbrandsen.

– Og så trenger ingen å være frivillig hjelper lenger, sier de to blide damene.

I tillegg til det sosiale fellesskapet, sørger ildsjelene for at det også er et program på seniortreffene.

Jubilanter feires med blomster, det arrangeres turer til kino og teater, såvel som til Grand Café. Foredrag, konkurranser, julemiddager – og ikke minst jubileumsfest – er andre aktiviteter.

Egen fotograf har gjengen også, som hvert år sørger for årskavalkade med bilder og film.

Åpent for alle

Seniortreffene på Abildsø er et privat initiativ uten offentlig støtte, men alle er velkommen.

– De fleste er fra Abildsø, men noen har jo tatt med seg venner fra andre steder. Alle sier at de gleder seg til hver onsdag, smiler ildsjelene, mens det nikkes ivrig rundt bordet.

– Dere er fantastiske som har fått til dette, roser de andre pensjonistene, mens Asmyhr og Gulbrandsen poengterer at det ikke hadde gått uten alle de som møter opp fast hver onsdag.

Ingebjørg Harmer Moen (93) er en av dem. Hun var engasjert i det gamle seniorsenteret, og kommer nå trofast med rullatoren sin hver onsdag.

– Det er flott at vi kan dele hverdagen med hverandre her. Det er livsviktig, selv om det bare er én gang i uken. Denne erstatningen har vært meget positiv, sier den spreke 93-åringen.

LES OGSÅ:

Kommunalt forfall i Bydel Østensjø

Ingen planer for rektorboligen

- En grei erstatning

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag