RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hjemmeseier


RAGA-FINALE: "Favorittbandet mitt er på TV, jo" smilte Michael Krohn, og gløttet bort på storskjermen. Ti tusen fans foran scenen var ganske enige. (FOTO: Tri Nguyen)
RAGA-FINALE: "Favorittbandet mitt er på TV, jo" smilte Michael Krohn, og gløttet bort på storskjermen. Ti tusen fans foran scenen var ganske enige. (FOTO: Tri Nguyen)
Øyafestivalen 2008 var en hit allerede før Raga Rockers ble profeter i eget nabolag lørdag.

Sprengt publikumskapasitet. Knapt en endring i programmet. Ja, selv værgudene har spilt noenlunde på lag, dystre utsikter til tross. Pr-sjef Jonas Prangerød smilte godt i skjegget da Øya 2008 gikk over i historien lørdag.

- Det ser ut som om det blir et bra år, sa han lurt idet We boltret seg på Enga i ettermiddagssola.

- Det er viktig for oss å ha en trygg økonomi. Det som sikrer at vi kan holde på i mange år til. Og det vil vi gjøre, fortsatte Prangerød, som kan lene seg til et statstilskudd på 1.565.000 kroner gitt festivalens knutepunktstatus.

Avslutningsvis sto lørdagen i de klassiske rockriffenes tegn. Først skrøt legendariske The Sonics på seg avstamning så norsk som brunosten. Så var det duket for Raga Rockers, som kjørte løpet et steinkast fra vokalist Michael Krohns eks-nabolag i Gamlebyen.

- Det blir ikke mer Oslo-rock enn Raga, konstaterte Prangerød i kulissene.

Ifølge pr-sjefen har det meste forløpt knirkefritt siden onsdag.

- Vi samarbeider tett med politiet, men har ikke hatt en arrestasjon på det vi kan huske. Det er veldig lite bråk. Så lenge vi bygger opp til god stemning, vet folk å oppføre seg. I sanitetsteltet dreier det seg stort sett om vepsestikk og forstuete ankler, forteller han.

Riksantikvarens forutsetninger på historisk grunn skal også være overholdt.

- Ruinene er bedre ivaretatt enn en hvilken som helst annen lørdag i året ellers, hevder Prangerød.

- I den grad det blir noe slitasje, så rydder vi opp i det i etterkant. Vi har alltid ryddet opp etter oss, og har god dialog med lokale og nasjonale myndigheter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere