RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hjemmetjenesten i Bydel Østensjø samlokaliseres


FORBEDRING: Pleie- og omsorgssjef Solveig Nyhamar i Bydel Østensjø sier endringene i hjemmetjenesten vil gjøre den mer fleksibel og bedre for brukerne.
FORBEDRING: Pleie- og omsorgssjef Solveig Nyhamar i Bydel Østensjø sier endringene i hjemmetjenesten vil gjøre den mer fleksibel og bedre for brukerne. Foto: ARKIVFOTO: NINA SCHYBERG OLSEN
Brukere frykter ny omorganisering av hjemmetjenesten i Østensjø, men bydelen mener det vil bli bedre.

ØSTENSJØ: – Rykter og prat har versert lenge om at hjemmetjenesten i Østensjø skal omorganiseres, og at vi brukere igjen risikerer å få nye pleiere og hjelpere, sier en leser bekymret til Nordstrands Blad.

Hun sier at forandringer fremkaller uro og angst hos gamle brukere, og at de bekymrer seg over nye hjelpere og pleiere som ikke viser ID-kort.

– Vi har ikke hørt et ord om omorganisering fra ledelsen og er opprørte over behandlingen, sier vår leser, som etterlyser bedre informasjon fra bydelen.

Mindre sårbare

Pleie- og omsorgssjef Solveig Nyhamar i Bydel Østensjø forklarer at årets endringer er en oppfølging av den store omorganiseringen hjemmetjenesten var gjennom i fjor.

Fra rundt 5. mars vil hjemmetjenesten bli samlokalisert fra tre til to steder; i Skøyenkroken og på Bogerud. Basen som i dag er på Bøler vil bli fordelt på disse to adressene.

– Vi samler tjenester for å bli mer samkjørte og spare leieutgifter. Vi kan bruke personalet mer fleksibelt, og blir mindre sårbare ved for eksempel sykdom, sier Nyhamar.

Det vil være to hjemmesykepleiegrupper og en hjemmehjelpsgruppe hvert sted.

– Det vil bli en egen leder med ansvar for hjemmehjelpsgruppene, sier Nyhamar.

Tidligere har de hatt felles leder med hjemmesykepleien.

Noen vil få nye hjelpere

Pleie- og omsorgssjefen forteller at de prøver å fordele de ansatte fra bølerbasen slik at færrest mulig av brukerne blir berørt.

– Noen vil få nye primærkontakter. Alle som blir berørt av dette vil få brev 14 dager i forkant, sier Nyhamar.

Bydelen anser endringen som en mindre omorganisering.

– Vi blir større og mer fleksible, og regner ikke dette som en stor forandring for brukerne. Vi mener at dette vil bli bedre for brukerne, sier Nyhamar.

Det er ikke planer om å avholde brukermøte om saken. Og til de som bekymrer seg for at nye pleiere og hjelpere ikke skal vise ID-kort, har Nyhamar følgende beskjed:

– Absolutt alle skal vise ID-kort når de kommer. Det har brukerne rett til å kreve, og vi tar opp dette med våre ansatte relativt ofte, understreker Nyhamar.

LES OGSÅ:

Østensjø endelig i økonomisk balanse

Holder seg i form ved å danse

Hjemmeseier til standhaftige seniorer

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere