RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hjernerystelse for Uhrenholdt Jacobsen


Astrid Uhrenholdt Jacobsen i løypa i Holmenkollen før uhellet søndag.
Astrid Uhrenholdt Jacobsen i løypa i Holmenkollen før uhellet søndag. Foto: Foto: Terje Pedersen, ANB
Astrid Uhrenholdt Jacobsen pådro seg hjernerystelse og er kraftig forslått etter fallet i Holmenkollen søndag.

HOLMENKOLLEN: Astrid Jacobsens tremil i Holmekollen endte i en ambulanse, etter at hun falt i en bratt utforkjøring og krasjet med en lysmast. Søndag kveld har langrennslandslagets mediekontakt Gro Eide har vært i kontakt med Jacobsens mor.

– Hun (moren) sier at det går bedre og bedre med Astrid. Familien ønsker å ha så mye ro som mulig rundt det hele og ber mediene om å respektere dette, skriver Eide i en SMS.

Jacobsen falt etter omtrent en mil av søndagens tremil. Hun kjørte ut av løypa før hun traff en polstret lysmast med ryggen først. Hun skal ha vært ved bevissthet etter uhellet, men kraftig forslått.

– Hun fikk ett slag i hodet, ett slag i skulderen og ett slag i hofta. Hun er blitt skannet for det de tenkte seg det kunne være, men det er ingen stor dramatikk. Ut over det kan jeg ikke si noe mer, opplyste Torgeir Hansen i det medisinske støtteapparatet til NTB.

– Jeg ga Astrid en klem, da kom tårene. Deretter kom smilet fram igjen, sa han.

Droppet ploging

Den amerikanske løperen Kikkan Randall kjørte like bak Jacobsen da uhellet inntraff. Hun forteller at de to droppet ploging før svingen.

– De fleste ploget i den svingen, men jeg og Astrid kjørte en litt mer aggressiv linje for å få fart ut på flaten. Det gikk galt for henne. Det er en veldig vanskelig sving, sa Randall til NRK.

– Hun ble kastet baklengs og falt kanskje en meter ned før hun traff stolpen. Jeg så at ansiktet hennes vrengte seg da hun kolliderte. Det var skummelt.

Les også: Astrid arrangerte jentekveld med superstjernene

Isete område

Også faren til Therese Johaug observerte fallet til 27-åringen. Han forteller at Jacobsen holdt stor fart.

– Hun så ut til å skli på et isete område av løypa. Deretter forsvant hun ut, gjennom sikkerhetsnettet og traff en lyktestolpe. Det gikk ikke lang tid før hjelpemannskapet var på plass, sa Thorvall Johaug til NRK.

Flere funksjonærer i tillegg til medisinsk personell stabiliserte Jacobsen før hun ble fraktet inn i ambulansen og senere til sykehus.

Langrennslandslaget avslutter verdenscupsesongen i svenske Falun om en uke. Astrid Uhrenholdt Jacobsen holder tredjeplassen i verdenscupen sammenlagt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere