RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Konsentrerte gutter: Et nytt parti lynsjakk er i gang. Fra venstre: Tobias Opsahl (9), Samuel Riiser (10) og Karl-Andreas Sandvik-Høydal.
Konsentrerte gutter: Et nytt parti lynsjakk er i gang. Fra venstre: Tobias Opsahl (9), Samuel Riiser (10) og Karl-Andreas Sandvik-Høydal.

Hjernetrening foran NM-finale

Skolefritidsordningen (SFO) på Huseby tilbyr sjakkopplæring. Sånt blir det NM-finale av.

HOVSETER: Karim Ali ved SFO på Huseby skole startet med grunnleggende opplæring i sjakk for et par måneder siden.

Det viste seg å være et lurt trekk. Et par kvikke guttehoder sugde til seg lærddommen. Tobias Opsahl (9), Samuel Riiser (10) og Karl-Andreas Sandvik-Høydal (8) tok utfordringen og forsvarte skolen i Oslo-mesterskapet. Der tok de en sterk fjerdeplass. Og det ga en plass i NM-finalen på Lørenskog i april.

Sjakk er veldig kult, sier gutta og inviterer oss opp i andretasjen.
Kjapt legger de ut brettet og stiller opp brikkene. De vil demonstrerer et parti lynsjakk. Perfekt for å trene opp hodet til å tenke kjapt. De glemmer fort at de blir fotografert. Unge hoder er i konsenstrasjon. Samuel sitter ved siden av og kommenterer trekkene til Karl-Andreas og Tobias.

Hmm. Jeg hadde ikke gjort det sånn. Jeg hadde gjort det sånn. Og kanskje sånn, sier han og peker og forklarer.

Læreren gir skryt

Far til Magnus og ivrig støttespiller for sjakklaget, Hans-Ottar Riiser, skryter av Karim Ali. Han mener Alis innsats er gull verdt. Ali er beskjedent uenig.

Jeg lærte dem bare det grunnleggende. Resten har de fått til selv. De er flinke og har jobbet hardt. Du kan ikke lære noen til å bli mester i sjakk. Trening og atter trening må til for å bli god.

Riiser skyter likevel inn:
Uten Karim hadde det ikke vært noe lag. Han har gjort en flott innsats. Det er kommet flere mestere herfra de siste årene.

Tøff motstand

Huseby-laget får tøff motstand i NM-finalen. De r venter eldre og mer drevne motspillere.

Det blir litt av en utfordring, sier Riiser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere