RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enrique Salomon Drageseth spiller i NISS oppsetningen "Den perfekte ektemann". Han er snart ferdig utdannet og ønsker å jobbe med teater. Det skal han kjempe hardt for.
Enrique Salomon Drageseth spiller i NISS oppsetningen "Den perfekte ektemann". Han er snart ferdig utdannet og ønsker å jobbe med teater. Det skal han kjempe hardt for.

Hjerte for teater

Enrique Salomon Dragseth (22) har hatt et bein innenfor skuespilleryrket lenge. Til høsten er han ferdig utdannet skuespiller ved NISS, og drømmen er teater. Med en nese for karakterer vil han jobbe hardt for å komme dit han vil.

FROGNER: I morgen er siste dagen dramaelevene ved NISS spiller Oscar Wildes "Den perfekte ektemann". Litt synd, mener Enrique Salomon Drageseth, for nå kjenner han karakteren sin godt. 22-åringen spiller en konservativ adelsmann som prøver å få sin moderne sønn gift.

Det er vanskelig, for spillestilen er tung og skal samtidig kombineres med komedie, sier Enrique, som håper han er flink til å få folk til å le.

Krøkes tidlig

Enrique har holdt på med sin pasjon lenge. Inspirert av en lærer på skolen, startet han å ta dramatimer som 12-åring.

Det var spennende og gøy å stå på scenen, forteller Enrique om skoleforestillingene.

Han var å se på TV for første gang som 15-åring. Der spilte han en tøffing i en ungdomsserie. Tenåringen fant ut at i tillegg til skuespill, synes han det var gøy å oppleve hvordan produksjonen foregår.

Det ga mersmak for unggutten, som nå går på dramalinjen på NISS. Enrique håper at "Den perfekte ektemann" er noe elevene kan jobbe mer med etter skolen. For det er teater han virkelig vil drive med.

Sangfugl på TV

Da Enrique var 11, var han med i et syngespill av Ivar Dyrhaug. Han fant ut at han var glad i å synge. Siden den gang har han spilt i ulike band og spilt gitar. I 2004 tok han skrittet inn i reality-verdenen og meldte seg på Idol. Han kom til semifinalen.

Jeg skjønner ikke helt hvorfor jeg gjorde det, men det var en spenning i hverdagen. Man stiller seg til hån, og det var nervepinende å stå foran dommerne. Men musikkinteressen min økte, sier Enrique, som også meldte seg på TV-serien "Filmstjerner", hvor en gjeng skuespillere ble coachet av kjente skuespillere.

Vinnerne fikk roller i en spillefilm.

Jeg ville prøve litt forskjellig og kom til semifinale her også, forteller skuespilleren, som opplevde et stort mediekjør.

Her lærte jeg å være forsiktig med media og velge bevisst hvem man snakker med. Dagbladet skrev ting som var misvisende, og Se og Hør var ikke noe bedre, sier Enrique.

Men for Lokalavisen stiller han gjerne opp.

Dette er lokalt, og jeg støtter mitt lokalmiljø, sier Enrique som har bodd på Frogner i seks år.

Mediestyr til tross, opplevelsene ville ikke Enrique vært foruten.

Men jeg kommer aldri til å gjøre noe liknende igjen. Skuespill er noe jeg virkelig vil drive med og man mister cred for å gjøre slike ting i bransjen. Nå har jeg opplevd detm og nå vil jeg satse på teater.

Vil jobbe på teateret

Gjennom NISS har Enrique både lært om yrket og om bransjen. Neste høst skal han leve av skuespill. Han vet at det kan være vanskelig, men Enrique vil stå på, selv om han er litt nervøs.

Det er hva man gjør det til. Det er jo ulike former å drive med skuespill på, sier han. Enrique mener at det ikke er viktig å bli stor å berømt med én gang.

Jeg ønsker meg en rolle i teater. Det å kunne jobbe fast med teater er det jeg aller helst vil, sier han.

Vil ikke kaste bort tid

Å være skuespiller innebærer karakterskifte. Enrique liker det, men merker ofte at han tar med seg karakterene ut fra skuespillet. Han tok med seg sin aristokratrolle på fest forleden.

Jeg kjente ingen der og merket plutselig at jeg oppførte meg likt som karakteren min, sier han smilende.

Noe av det vanskeligste å spille er full eller gammel. Publikum kjøper ikke alt, mener Enrique. Ved siden av skolen er det barneteater og musikk som gjelder. I tillegg har han samboer.

Verdiene som er viktig for meg er å ikke kaste bort tid på noe man ikke vil. Det er også viktig å kunne få lov å være impulsiv og gjøre det man vil, så lenge det ikke skader noen, sier Enrique sympatisk.

22-åringen er halvt spansk og skal til familien i Spania når julen kommer. Det ser han frem til, for skolen tar opp mye av tiden hans.

Det beste er å kunne stå å formidle noe på scenen. Å få noen til å le eller gråte. Rett og slett vekke følelser. Det er for lite av slike ting. Vi lever i en så stressende hverdag, hvor det er mye fokus på jobb og karriere. Man bør ta seg tid til det åndelige, folk må ikke glemme det, avslutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere