*Nettavisen* Nyheter.

Hjertelig utstilling

At Christian Rignes er opptatt av kvinnen er ingen hemmelighet, han stilte gjerne opp for landets kvinnehjerter. Foto: Foto: Simen Sundsbø

En rekke kjendiser stilte opp da LHL i dag åpnet utstilling i folkepassasjen om kvinner og hjertesykdommer.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ordfører Fabian Stang var første mann ut til å legge penger på innsamlingshjertet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Erna Solberg har engasjert seg i LHLs kampanje fopr å sette fokus på kvinner og hjertesykdom.

Klikk på bildet for å forstørre.

Lotte Huseby fra Nordstrand var en av kunstnerene som ble plukket ut til å være med på utstillingen, Mia Gundersen var konferansier.

SENTRUM: Viktige saker tiltrekker seg celebre gjester, Fabian Stang, Mia Gundersen, Christian Ringnes og Erna Solberg var noen av dem som deltok under åpningen av landsforeningen for hjerte og lungesykes (LHL) utstilling av hjertebilder i Folkepassasjen.

Fotokonkurranse

Bildene i utstillingen er plukket ut fra en fotokonkurranse arrangert av LHL. Deltagerne skulle finne formen av et hjertet. Konkurransen har resultert i en rekke fascinerende bilder av hjerteformede skyer, stubber, steiner og så videre.

Viktig tema

Bakgrunnen for at LHL holder utstillingen er å sette fokus på hjertesykdommer blant kvinner. I følge LHL har det meste av forskning på hjertesykdommer blitt gjort av menn og på menn.

Kvinner har andre symptomer og trenger annen behandling enn menn, derfor har kvinner dårligere sjanse for å overleve en hjertesykdom. 1/3 kvinner dør som følge av hjertesykdom.

Profilerte gjester

Utstillingen og kampanjen dreier seg som sagt om Kvinnehjerter, og det er vel ingen stor overraskelse at sjarmtrollene Christian Ringnes og Fabian Stang hadde funnet veien til folkepassasjen, de sa begge noen velartikulerte ord om kvinnen og la noen sedler på innsamlingshjertet.

Mia Gundersen var konferansier under åpningen. Erna Solberg representerte de mange kvinnelige toppolitikerne som har stilt seg bak kampanjen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.