RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hjertelig utstilling


At Christian Rignes er opptatt av kvinnen er ingen hemmelighet, han stilte gjerne opp for landets kvinnehjerter.
At Christian Rignes er opptatt av kvinnen er ingen hemmelighet, han stilte gjerne opp for landets kvinnehjerter. Foto: Foto: Simen Sundsbø
En rekke kjendiser stilte opp da LHL i dag åpnet utstilling i folkepassasjen om kvinner og hjertesykdommer.

SENTRUM: Viktige saker tiltrekker seg celebre gjester, Fabian Stang, Mia Gundersen, Christian Ringnes og Erna Solberg var noen av dem som deltok under åpningen av landsforeningen for hjerte og lungesykes (LHL) utstilling av hjertebilder i Folkepassasjen.

Fotokonkurranse

Bildene i utstillingen er plukket ut fra en fotokonkurranse arrangert av LHL. Deltagerne skulle finne formen av et hjertet. Konkurransen har resultert i en rekke fascinerende bilder av hjerteformede skyer, stubber, steiner og så videre.

Viktig tema

Bakgrunnen for at LHL holder utstillingen er å sette fokus på hjertesykdommer blant kvinner. I følge LHL har det meste av forskning på hjertesykdommer blitt gjort av menn og på menn.

Kvinner har andre symptomer og trenger annen behandling enn menn, derfor har kvinner dårligere sjanse for å overleve en hjertesykdom. 1/3 kvinner dør som følge av hjertesykdom.

Profilerte gjester

Utstillingen og kampanjen dreier seg som sagt om Kvinnehjerter, og det er vel ingen stor overraskelse at sjarmtrollene Christian Ringnes og Fabian Stang hadde funnet veien til folkepassasjen, de sa begge noen velartikulerte ord om kvinnen og la noen sedler på innsamlingshjertet.

Mia Gundersen var konferansier under åpningen. Erna Solberg representerte de mange kvinnelige toppolitikerne som har stilt seg bak kampanjen.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere