RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hjerteskjærende om Jimmy

Norsk film har fått et nødvendig tilskudd og nådd et nytt nivå med Christopher Nielsens hjertebarn "Slipp Jimmy Fri".

Dramaet skildrer den narkomane elefanten Jimmys kamp for friheten og mot narkotikaabstinensene. Med møkkete bilder, narkosjargong og vellykket karikering av Norges etniske mangfold, dialektvariasjoner og samfunnsslitere representerer filmen noe helt nytt både hva norsk film og animasjonsfilm angår.

Inni et virvar av samfunnets menneskelige avarter fortelles historien til den kneblede elefanten Jimmy. Hvor usannsynlig problemstillingen som presenteres måtte være, er det hjerteskjærende å se den sjanglende elefanten forgjeves prøve å finne friheten. For "Slipp Jimmy fri" er ikke bare en burlesk komedie, men et realistisk epos over dopmisbruk og et uskyldig dyrs forspilte sjanser.

Historien unngår stilfullt den klassiske eventyroppbyggingen og avrundes med en moral så ettertrykkelig demonstrert at selv Disney-filmer kommer til kort.

Typegalleriet kunne med fordel vært kuttet ned for å unngå at dyrevernere, samer og trøtte typer går i monitoren på hverandre. Samtidig vitner typemangfoldet om et overskudd og en energi som gir belegg for at filmen kunne vært én time lenger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere