RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hæli med hockey

Inger Østensen (20) har vært med i tre VM i ishockey. Etter NM til helga blir laget som skal spille med det norske flagget på brystet under VM i Italia i mars tatt ut. Nå satser Inger på at lillesøster, Ellen (18) blir med på bussturen til Italia.

Furuset: Historien om de to ishockeyjentene begynte da Inger var fem år. Noen kamerater av Furuset-jenta spilte ishockey, og etterhvert dro også Inger ned til Furuset Forum - med skøyter på beina for å delta på skøyteskolen.
Slår storesøster i benk
Da Ellen var fem år, følte hun i søsteren skøyteskjær.
- Jeg begynte fordi Inger spilte. Jeg har alltid sett litt opp til henne, for hun har alltid vært bedre enn meg. Hun er raskere og sterkere enn meg - ihvertfall på isen. Jeg slår henne i benk, ler Ellen.
Men det var først for to sesonger siden Furuset-jentene begynte å satse skikkelig. Ishockeyforbundet startet en utviklingsgruppe for å satse på unge jentespillere og nåværende landslagsspillere. Ungjentene måtte levere treningsbøker hver 14. dag, og i tillegg begynte de med hardtrening - på styrkerommet.
Opp gjennom årene har diverse trenere prøvd å sette søstrene opp mot hverandre.
- Det funka dårlig. Det ble ikke noe punsj ut av det. Jeg har ikke noe behov for å slå Ellen, ihvertfall ikke så veldig stort behov. Det er klart det hadde vært litt surt om hun hadde rast forbi meg, men jeg har veldig lyst til at hun skal være med på VM-laget, innrømmer storesøster.
Vanskelig å slutte
Begge de to jentene har vært i Canada - gått på skole og spilt ishockey. Men å leve av ishockey for damer, er ikke lett.
- Det var NHL (National Hockey League) for damer, men det ble lagt ned. Det er egentlig innmari synd for det er begrenset hvor lenge man kan satse på hockey. Med seks timer istrening i uka pluss tre timer styrke, rekker vi ikke å jobbe, og i tillegg kommer studier. Jeg har jo lyst til å flytte hjemmefra etterhvert, men det er veldig vanskelig å slutte når vi har holdt på så lenge, sukker Inger som har en drøm - OL i 2010.
- Det har alltid vært en drøm å nå så langt som mulig. Det blir litt mer høytidelig å høre nasjonalsangen når man representerer landet sitt enn på 17. mai. Men det spørs om jeg holder på så lenge. Da må jeg bo hjemme til jeg blir 26 år, ler storesøster som studerer fysioterapi ved Høyskolen i Oslo.
Til daglig spiller de to jentene på Vålerenga. Laget spiller i gutter-14 år serien, og søstrene innrømmer at de egentlig trives best når de spiller mot gutter.
- Når damer spiller mot damer, er det ikke lov med kroppstaklinger. Det er vanskelig å skille mellom kroppskontakt og kroppstaklinger. Det er helt idiotiosk. De som har bestemt det, tror vel at vi ikke tåler så mye. Ishockey er en fin måte å få ut aggresjon på. Jeg leste i et blad at jenter som spiller ishockey eller driver med kampsport generelt er mer lykkelige enn andre jenter fordi vi får ut aggresjon og irritasjon. Da er det morsommere å spille mot gutter. Vi får veldig lyst til å slå dem, de vil også slå oss, forklarer Inger.
Til helga skal de to vise seg frem under NM på Hamar, og hvis alt går som Furuset-søstrene håper på blir det NM-gull - og to billetter til Italia....Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere