Hockey for alle penga

Når Manglerud Star-spillerne møter SFO- barn til inntekt for barneavdelingen på Ullevål har de en beintøff kamp i vente.

Manglerud: SFO på Manglerud har en årlig tradisjon med å engasjere barna sine til en talentiade, for å samle inn penger til barneavdelingen på Ullevål sykehus. I to, tre måneder forbereder SFO- barna seg til fremvisningen de skal ha den 7. desember. Barna deltar med kor, sang og opptrer på forskjellig måter. De har også et marked og en kafeteria hvor det blir solgt forskjellige ting, som barna har bidratt med å lage.

Barna elsker dette og de gjør det for å gi noe til dem som ikke har det så bra i hverdagen, forteller Cate Olden, SFO- ansvarlig. I fjor ble det samlet inn 10300 kr på en kveld.

Vi blir invitert til sykehuset i ettertid, for å levere pengene, og vi får også noe tilbake, som for eksempel et kunstverk, sier Olden, som er meget fornøyd med arrangementet.

Sceneskrekk

De fleste av barna bidrar med noe til talentiaden SFO arrangerer, men ikke alle er like glad i å stå på scenen. Derfor bestemte SFO seg for å ha en hockeykamp mellom fire A- lagspillere fra Manglerud Star og 17 SFO- barn fra første til fjerde klasse. Kampen ble filmet, og skal vises under talentiaden i desember slik at det blir et innslag fra de ivrige hockeyspillerne. Men i forkant av kampen, forrige tirsdag, var ikke SFO-barna så veldig redde.

Vi kommer til å knuse dem 10- 1, sa Martin Branstad, og alle lagkameraten var enige om at dette ville bli en morsom kamp.

Det er rå kult og vi skal lage litt show, gliser Peter Andersen, som er en av Manglerud Star spillerne. Lagkamerat Mats Laaveg mente det ville bli knalltøft og absolutt ingen lett kamp.

Stiller opp

Til hockeykampen var familiene til de små hockeystjernene invitert. Flere foreldre, besteforeldre og søsken stilte opp til hjelp med utstyr til hockeykamp i Manglerudhallen, men også ellers i arrangementet.

Vi er litt avhengig av støtte og hjelp av familiene, forteller Cate Olden, som er veldig fornøyd med at så mange stiller opp for veldedigheten de har satt i gang.I tillegg til de fire A- lagspillerne var det tre hockeygutter fra 92laget og en fra 93laget, som også stilte opp som keepere og dommere under kampen. Hockeykampen var en forberedelse til talentiaden, som altså er den 7. desember.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.