RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hockey-sveisent


HOCKEYFEBER: Hockey av (fra venstre) Anthony Stassi (trommer), Benjamin Grubin (vokal) og Brian White og Jeremy Reynolds (bass).
HOCKEYFEBER: Hockey av (fra venstre) Anthony Stassi (trommer), Benjamin Grubin (vokal) og Brian White og Jeremy Reynolds (bass).
– We couldn't give a puck, sier bassist Jeremy Reynolds om forventningene til debutalbumet "Mind Chaos".

At Hockey er navnet på et indieband fra den amerikanske nordvestkysten er kanskje ikke så unaturlig. Både ishockey og indierock er ledende eksportvarer fra regionen.

Hockey skiller seg likevel fra den skjeggete flanellsskjorte-popen Seattle har blitt kjent for.

Der andre lar seg inspirere av Neil Young, ser Hockey til 80-tallets dansevennlig new wave.

Bassist Jeremy Reynolds mener Hockeys musikalske uttrykk skyldes den kreative scenen i Portland, Oregon.

– Vi kommer alle fra forskjellige steder, men flyttet til Portland på grunn av det kreative miljøet der. Portland har fortsatt noe hippie-aktig hengende over seg, som du ikke finner lenger nord i Seattle. Seattle er for stort for oss, sier Jeremy Reynolds.

Rastløse sjeler

Den uavhengige ånden som svever i luften over Portland påvirket mer enn bare musikken. Bandnavnet er et direkte resultat av det å være en del av et fritt tenkende miljø.

– Hvordan kommer du opp med et bandnavn som vekker oppmerksomhet? Vi valgte Hockey nettopp fordi det ikke refererer til musikk i det hele tatt. Kanskje aller minst til musikken vi spiller, sier Jeremy Reynolds.

Man kan beskylde Hockey for å henge seg på i rekken av new wave-inspirerte dansepønk, representert ved band som Death from Above 1979 og !!!.

Jeremy Reynolds mener musikken de spiller kommer naturlig, og ikke er et forsøk på å hive seg på bølge som hadde sitt høyvannsmerke i 2005.

– Lydbildet vårt er nok mye mer New York City enn Portland. Hockeys musikk er resultatet av en vilje til å eksperimentere.

– Vi er alle rastløse sjeler. Vi har alle flyttet mye rundt og tatt med oss elementer som vi har satt sammen. Vi har hørt mye på bandene vi blir sammenlignet med, men vi er mindre elektroniske enn disse.

– Styrken vår er at vi har mer rett fram gode poplåter, mener Jeremy Reynolds.

Tro på bandet

En av de som har falt for Hockeys melodiøse og dansevennlige musikk, er Hove-general Toffen Gundersen.

Toffen gikk så langt som å utrope Hockey til favorittbandet sitt i 2009, og booket dem til årets Hove-festival.

– Før jul sa jeg til NRK Lydverket at Hockey er et band jeg hadde tro på for 2009. De har bra låter som er godt produsert, og musikken treffer en nerve, i hvert fall hos meg, sier Toffen.

– Første gang jeg så de var på en klubb i London, så jeg kan bekrefte at de leverer både på klubber og festivaler.

Hockey er blitt kritisert for at bandet kaster seg på en bølge som for lengst har skylt på land. Toffen mener at bandet har et såpass solid låtmateriale at det uansett vil være feil å overse dem.

– Hockey er nok ikke et band du bruker som referansepunkt for andre band, men det har vært mye snakk om dem i bransjen det siste året.

– Hockey har bra sanger, og det er det ikke alle som har. Det skal godt gjøres å stikke seg frem i våre dager, men det klarer Hockey, mener Toffen.

I kjelleren

I løpet av sommeren har Hockey spilt seg rett inn på både dansegulv og festivalscener med hitlåta "Too Fake".

At band som ikke engang har sluppet et album, blir en del av sommerens europeiske festivalsirkus, hører til sjeldenhetene. Forventningene er følgelig høye til debutalbumet "Mind Chaos", som slippes for nedlasting 14. september (fysisk CD fra 21. september).

Jeremy Reynolds er i alle fall overveldet.

– Vi har ikke hatt tid til å fordøye alt som skjer rundt oss enda. Vi har jobbet hardt for dette. For bare et år siden spilte vi inn en EP i kjelleren, nå turnerer vi verden.

– Vi er ikke dummere enn at vi skjønner at dette er sjansen vår, men vi lar oss ikke styre av forventningene, sier Jeremy Reynolds.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere