Hockeygutta må stille til nakenfotografering

HEIAGJENG: Anette-Marie Antonsen dro med et par venninner på kampen for å heie frem Vålerenga. Foto: Andreas Kristoffer Berge

HEIAGJENG: Anette-Marie Antonsen dro med et par venninner på kampen for å heie frem Vålerenga. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Med 968 jenter på tribunene under søndagens kamp på Jordal Amfi, må VIF-spillerne kaste klærne for Anette-Marie Antonsen.

Klikk på bildet for å forstørre.

FORNØYD: Anette-Marie Antonsen vant veddemålet.

Klikk på bildet for å forstørre.

VEDDEMÅL: Anette-Marie Antonsen med hockeyspillerne Filip Gunnarson (t.v.) og Jonas Oppøyen. Foto: Andreas Kristoffer Berge Foto: Foto: Andreas Kristoffer Berge

JORDAL AMFI: – Da vi sto utenfor Jordal og så køen med jenter, ble jeg letta. Det så lovende ut. Men så kom vi inn, og da så vi for det meste tomme tribuner. Da var jeg sikker på at jeg hadde tapt, sier Anette-Marie Antonsen.

Men tribunene ble fylt opp, og etter første omgang ble det informert om at 507 jenter var til stede. Antonsen fikk beskjed om at tallet mest sannsynlig ville stige. Det gjorde det også, og da kunne hun senke skuldrene.

– Da jeg fikk høre at tallet hadde bikket 500, ble jeg letta. Jeg hadde jo klart det, men det var bare akkurat, fortsetter Antonsen.

Etter kampen fikk hun beskjed om at det var 968 kvinnelige tilskuere totalt.

– Da var det enda kulere. Det ga litt mer mening da, ettersom det har vært så mye oppmerksomhet rundt dette i det siste, sier hun.

LES MER OM VEDDEMÅLET HER

Blir kalender

Hadde Antonsen tapt veddemålet, måtte hun delt ut bestemannsprisen i bikini.

– Det hadde virkelig ikke vært bra. Men jeg var ganske sikker på at jeg ville klare det, så jeg tok ikke med bikini en gang, sier Antosen.

Dermed ble det tap for gutta, og Antonsen kan fortelle at bildene fra fotoshooten skal brukes til en kalender for 2014.

– Det blir en kalender for kvinnelige supportere, rett og slett, sier hun.

Morsom straff

Hockeyspiller Jonas Oppøyen synes veddemålet var en morsom idé, og tror nok ikke spillerne har noe i mot å stille opp nakne.

– Veddemålet har hatt en positiv virkning på klubben og laget. Det har engasjert folk til å komme på kamp og bli kjent med hockey på en annerledes, men morsom måte, sier Oppøyen.

Han forteller at gutta har snakket mye om veddemålet i garderoben.

– Fotoshooten er en morsom "straff". Jeg tror ikke de fleste har noe i mot å stille opp nakne. Men det kan hende noen er litt mer nervøse enn andre, som gjør at det blir noen ekstra timer i vektrommer, fortsetter Oppøyen.

LES OGSÅ: 100-årsklubben Vålerenga tok to seriegull

Flere kvinner enn vanlig

Ettersom saken har fått mye oppmerksomhet de siste ukene, var spillerne forberedt på å tape.

– Anette har vært veldig flink til å promotere. Derfor har vi vært forberedt på å tape, sier han.

Da tribunene begynte å fylles opp, var Oppøyen og VIF-gutta usikre på hvor mange kvinnelige tilskuere som faktisk var til stede.

– Vi var veldig usikre til å begynne med, men da kampen var i gang var det ikke tvil om at det var flere kvinner enn vanlig, blant publikum, avslutter Oppøyen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.