RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hockeytalentet fra Bygdøy


Bygdøys hockeytalent: Rasmus Juell koser seg de gangene han er hjemme på Bygdøy. For tiden spiller 18-åringen ishockey for svenske Frölunda.
Bygdøys hockeytalent: Rasmus Juell koser seg de gangene han er hjemme på Bygdøy. For tiden spiller 18-åringen ishockey for svenske Frölunda.
Rasmus Juell (18) fra Bygdøy er et av Norges heteste hockeytalenter.

BYGDØY: Nylig spilte Rasmus U18-VM med Norge, der han ble lagets toppscorer med tre mål. Dessverre for Norges del endte turneringen i USA med nedrykk, men Rasmus fikk vist frem sitt potensial for de mange speiderne på tribunen.

– Drømmen er helt klart å komme til NHL, fastslår 18-åringen.

Spiller i Sverige

National Hockey League, som er seriens fulle navn, er verdens beste ishockeyliga med lag fra USA og Canada. Svært få nordmenn har fått prøve seg der, men Rasmus håper han har det som skal til for å nå dit.

– Det er bare å trene enda mer enn jeg gjør nå. Blant annet har jeg litt å gå på når det gjelder styrke, sier Rasmus som spiller enten center eller ving.

I år har han spilt for det eldste juniorlaget til Frölunda, som overraskende nok røk ut allerede i kvartfinaleserien i sluttspillet.

– Det var ikke bra nok, men vi får satse på å vinne neste år. Da håper jeg også å få begynne å trene med klubbens a-lag, og kanskje kan jeg også få sjanser i enkelte kamper etter hvert.

Hockeyfamilie

Oppsiktsvekkende er det uansett at en gutt fra Bygdøy er på full fart frem i hockeyverdenen.

– Det blir ikke akkurat så mye hockeyprat her ute, erkjenner pappa Per.

Han har selv bakgrunn fra idretten og har etter hvert fått se samtlige av hans fem sønner prøve seg på ishockeybanen. Alle har vært på et ok nivå, men til Sverige er det foreløpig bare Rasmus som har reist.

– Vi er vel en av Norges største hockeyfamilier. Jeg har også ei jente, men hun ga seg fort med ishockey, smiler Per Juell.

Lever godt i Göteborg

Faren var selv med over til USA for å følge sønnen i VM. Nå er han spent på hans videre utvikling, og faren drømmer om at en NHL-klubb ønsker å sikre seg rettigheten til sønnen allerede til sommeren.

– Siden det er kommet nye regler i NHL-draften, der klubbene nå må gi kontrakt etter to år i stedet for fire etter de har valgt sin spiller, velges det trolig spillere som er ett år eldre enn Rasmus. Men det er ikke umulig at han kan bli draftet allerede til sommeren, sier Per Juell.

Uansett er Rasmus fornøyd med å få utvikle seg i Frölunda.

– U20-ligaen i Sverige holder et veldig høyt tempo, der spesielt tempoet er godt. Det er også et veldig proft opplegg rundt juniorlaget, og jeg får egen leilighet i tillegg til litt lommepenger, forteller Rasmus.

Dagene i Göteborg er utvilsomt gode for hockeytalentet. Enda bedre hadde det vært for Rasmus å komme til USA eller Canada om noen sesonger...

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere