Hockeytøffing fra vestkanten

Jesper Hoel (19) har potensial til å bli ishockeyproff i framtida. Det er sjeldent for en gutt fra vestsiden av byen.

Røa: Jeg ser vel ikke akkurat på meg selv som en vestkantgutt, gliser hockeytalentet fra Røa.
For det er fra helt andre steder av Oslo enn på vestsiden at hockeykometene har kommet fra. Dermed kan Jesper, som spiller for Vålerenga, bli et sjeldent innslag blant hockeyeliten, hvis framgangen fortsetter.
Jeg bor på Røa, men føler meg like mye hjemme her på Jordal. Her har jeg gått siden jeg var tre år gammel, forteller 19-åringen som har tilbrakt store deler av sitt liv i hockeyhallen.

Har scoret i eliteserien

Til tross for hjemstedet på vestkanten av hovedstaden, var det i grunn ikke overraskende at ishockey ble Jespers idrett.
Faren min er gammel hockeyspiller, så han fikk meg tidlig interessert. Ellers er hele familien min fra Oslo Øst, forteller Røa-gutten.
Han erkjenner riktignok at han ikke kjenner til mange andre hockeyspillere fra vest i byen.
Nei, det er vel bare meg. For mange blir det kanskje litt langt å reise, i tillegg til at hocket krever veldig mye, mener Jesper.
Selv er han villig til å gi alt på isen for å komme så langt som mulig i hockeyverden. Og for alt slitet 19-åringen har lagt ned, har han i år blitt belønnet med mye. Det er blitt godt med spilletid på Vålerengas A-lag, der han også har scoret flere mål.
Nylig ble han også tatt ut igjen i U20-landslagstroppen til Norge som denne uka deltar i en 4-nasjonersturnering i Tyskland.

Vil leve av idretten

For Jesper og lagkameratene på U20-landslaget blir det riktignok mer alvor senere i år. Neste måned skal nemlig laget spille B-VM i Torino i Italia, og målet er å rykke opp igjen i A-pulja. I fjorårets VM rykket nemlig U20-laget ned fra den gjeveste pulja, etter å ha blitt slaktet av motstanderne i Vancouver i Canada.
Jesper er nøktern med tanke på framtida, men innrømmer at han håper å nå enda lenger.
Langsiktig har jeg selvfølgelig et mål om å komme på A-landslaget. I tillegg har jeg en drøm om å leve av dette, sier Røa-gutten.
Jesper vil ikke si rett ut at han håper å spille i verdens gjeveste hockeyliga NHL.
Alle drømmer om det, men det spørs om det er realistisk, sier den beskjedne hockeykometen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.