RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hodeløs måking!


Helge Mood demonstrerer hvordan alle fotgjengere som møter en bil må ut i dyp snø. FOTO: Nina Schyberg Olsen
Helge Mood demonstrerer hvordan alle fotgjengere som møter en bil må ut i dyp snø. FOTO: Nina Schyberg Olsen
Kommunale snømåkere kjører hver dag inn en ubrøytet vei for å brøyte en parkeringsplass på Ekeberg. Byråkrati på sitt verste!

EKEBERG: Helge Mood er driftssjef ved Ekeberg idrettshall og Osloidrettens hus. Denne vinteren er han fullstendig oppgitt over Oslo kommunes organisering av snømåking.

Etter at Nordstrands Blad satte fokus på måke-trøbbelet, ble det fart i sakene: NÅ ER DET MÅKT

– Det verste er veien fra Ekebergveien og inn til parkeringsplassen. Sommerstid er den bred nok til at to biler kan passere hverandre. men i vinter blir ikke veien måkt. Det er bare ett oppkjørt spor som må brukes av alle biler og fotgjengere. Det er ganske kritisk, sier Mood.

– Mange som kommer hit skal til lege eller fysikalsk behandling. Hit kommer også barn, ungdom og eldre for å drive idrett, gå på tur, eller i møter. Tusenvis av mennesker besøker området. Da oppleves det absurd at veien ikke måkes. Visstnok fordi vi ikke er prioritert av Friluftsetaten som har ansvaret, sier han videre.

Kjører forbi

– Det mest spesielle er at andre etater kjører inn her for å måke. Trafikketaten måker parkeringsplassen. De gjør en glimrende jobb, gjerne flere ganger om dagen. Men hver gang de kommer hit kjører de i de gamle sporene i veien med skjæret oppe. Det samme på vei ut.

– At ikke den ene etaten kan hjelpe den andre når behovet er så åpenbart er uforståelig, sier Mood.

Flere etater inne

– Det er ille å se småbarnsforeldre trille barnevognene ut i dyp snø for å slippe frem biler. Mens andre biler rygger desperat bakover. Det er kaos her hver eneste dag. Mens vi snakker står tre barnevogner i snøen, to biler rygger mens en kjører fremover, sier Mood.

Han sier det ikke bare er traktorene som måker parkeringsplassen som kjører inn og ut med skjæret opp. Nei da. Hit kommer også andre folk innleid av kommunen for å måke gangveiene. Heller ikke de har betalt for å måke selve bilveien. Og gjør det derfor ikke.

Enda en annen aktør måker fra parkeringsplassen og frem til husene. Uten å forbarme seg over veien inn.

– Forleden kom det også folk i regi av Renovasjonsetaten for å måke. Jeg håpet det var en som skulle ta veien, men den gang ei. Han måket foran søplekassene og dro igjen, sier Mood.

Til tross for alle de forskjellige aktørene som farer rundt med måkeutstyr, så er det flere blindsoner enn veien.

– Vi har et cateringfirma innerst her. Dit måker ingen. Vi må trå til med snøskuffer. Og en av våre ansatte har tatt med seg sin private snøfreser, forteller Mood.

– Det beste hadde kanskje vært om en etat satte igjen en traktor her. Så kunne vi ha måkt veier og parkeringsarealer selv. Dagens ordning er ihvertfall ikke optimal, avslutter Helge Mood.

Vi vil høre fra deg

Har du opplevd noe lignende?

Gi oss ditt kommentar i kommentarfeltet under saken!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere