Gå til sidens hovedinnhold

Hoff-beboere klager på sikkerheten

Sist torsdag var det rekonstruksjon av den tragiske ulykken på Hoff, hvor en nesten to år gammel gutt mistet livet i en trafikkulykke.

HOFF: Ullern Avis Akersposten var til stede og så rekonstruksjonen av ulykken i forbindelse med den pågående rettssaken mot føreren av traktoren som forårsaket ulykken i mars i år.

Ulykken skjedde i forgjengerfeltet rett inntil der trikkelinjen krysser Hoffsveien. Barnet falt ut av barnevognen da faren prøvde å dra den unna for å unngå at traktoren kjørte på den.

LES OGSÅ: Gutt (1) døde etter traktorulykke

Ikke overrasket

Jeg er ikke akkurat overrasket over at det skjedde en ulykke ved dette fotgjengerfeltet. Av én eller annen grunn blir mange veldig lite observante på mennesker som skal krysse her. Kanskje er det fordi bilistene har fokus rettet mot trikkelinjene og bommen. Jeg tror fotgjengerfeltet er for nær trikkeskinner, lys og bom, sier Hege Anita Eckhoff, som bor i nærområdet og selv for tiden triller barnevogn.

Jeg har opplevd dette som uoversiktlig når jeg kjører her selv, og ikke minst når jeg skal krysse veien gående. For mange kommer det litt overraskende at mennesker krysser over her, og det skal det ikke være når det er merket som fotgjengerfelt, sier en annen beboer i Hoffsveien.

Andre kan fortelle om at trafikk fra Rimi og Thrane-Steen rett før fotgjengerovergangen, samt trafikk fra Røhne og Selmer forverrer det komplekse trafikkbildet. Samtidig fører rundkjøringen like ved til at trafikken stopper opp og at bilister blir stående mellom bommene i trikkelinjen.

Bommen i taket

Jeg har sett biler få bommen i taket. Når ringesignalet har vært ute av drift, har uoppmerksomme fotgjengere fått seg overraskelser når bommene plutselig kommer susende. Jeg er overrasket over at det ikke har skjedd en alvorlig ulykke her tidligere, sier en tredje beboer i området.

To av de intervjuede ønsket å være anonyme.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger