RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hoff og Vestre Aker erobret bystyret


Per Trygve Hoff fikk flest personstemmer av alle og erobret den første plassen etter de ti forhåndskumulerte kandidatene på Høyres liste til bystyret. Foto: Vidar Bakken
Per Trygve Hoff fikk flest personstemmer av alle og erobret den første plassen etter de ti forhåndskumulerte kandidatene på Høyres liste til bystyret. Foto: Vidar Bakken
Per-Trygve Hoff og fire andre representanter fra Vestre Aker tok fem av de seks ledige plassene etter de forhåndskumulerte kandidatene for Høyre.

Vestre Aker: Per-Trygve Hoff tok den 11. plassen for Høyre i bystyret med 2048 personstemmer. Det vil si at han fikk flest personstemmer etter de ti forhåndskumulerte kandidatene. Så følger Carl Christian Blich (1583 personstemmer), Hermann Kopp (1387 personstemmer), Ivar Glomstein (1251 personstemmer) og Eivind Heløe (1188 personstemmer). Dette var alle kandidatene fra Vestre Aker som sto på ukumulert plass på Høyres bystyreliste og alle var i tillegg listet utenom de 16 plassene Høyre fikk i bystyret. Hoff sto alfabetisk listet helt nede på 34. plass.

Klar melding

- Det er moro og tusen takk til Ullern Avis Akersposten for drahjelpen, sier Hoff etter å ha blitt gratulert med plassen.
Ullern Avis Akersposten anbefalte velgerne i Vestre Aker og Ullern å gi personstemmer til lokale kandidater på stemmeseddelen og spesielt til Per-Trygve Hoff for hans engasjement i bystyret og som god representant for Oslo ytre vest. Anbefalingen kom fordi Høyres nominasjonsmøte ikke fant plass til en eneste representant fra Høyrebastionene i vest på den kumulerte listen. Velgerne fulgte til de grader rådet.
- Når velgerne på denne måten løfter fem ukumulerte Vestre Aker-kandidater rett inn i bystyret, er det et klart signal om at bydelen trenger mer oppmerksomhet. Jeg tror at Høyre samlet tjente stemmer på at velgerne ble oppmerksomme på at de kunne stemme frem gode lokale Høyrekandidater fremfor å sitte hjemme eller gå til andre partier. Ullern Avis Akerspostens oppfordring om å gi personstemmer og avisens fokusering på at Høyre ikke har forhåndskumulert kandidater fra Oslo ytre vest, har utvilsomt økt interessen for valget blant våre sympatisører, sier Hoff.

Fremgang

Han er overrasket over at så mange personstemmer ble avgitt.
- Så vidt jeg kan huske er det bare Fabian Stang som har oppnådd tall i denne størrelsesorden blant ukumulerte kandidater tidligere, sier Hoff.
Han er også glad for at Høyre har hatt en fremgang i kommunevalget i forhold til stortingsvalget i Vestre Aker og Ullern for to år siden, selv om Høyre gikk litt tilbake sammenliknet med forrige kommunevalg.
- Effekten av ambassadesaken var nok større under stortingsvalget, men vi har nok fremdeles lånt bort noen stemmer til Venstre på grunn av denne saken. Uansett er tendensen bra og vi får altså fem stykker fra Vestre Aker inn i bystyret.

Kjempekompetanse

- Etter at du fikk flest personstemmer utenom de forhåndskumulerte, kan du vel velge hvilken komité i bystyret?.
- Nei, dette er en kabal som skal gå opp. Man kan komme med ønsker i denne prosessen. Jeg har vært fraksjonsleder i byutviklingskomiteen og er nå fraksjonsleder i samferdsels- og miljøkomiteen. Dette er begge komiteer jeg kunne tenke meg å jobbe i. Finanskomiteen er også en viktig komité og et sted hvor man kan være med å påvirke og vise hvilke problemer de vestlige bydeler sliter med, sier Hoff, som viser til kunnskaper og kompetanse de andre representantene fra Vestre Aker sitter med.
- Blich har mye kompetanse på helse- og omsorg og var inntil nylig president i Tannlegeforeningen. Kopp har vært med i byutviklingskomiteen i fire år og er fraksjonsleder. Glomstein er rådgiver i Oslo Idrettskrets og er opptatt av barn og ungdoms oppvekstvilkår. Heløe har et stort engasjement i samferdselsproblematikk i Oslo vest. Vi har fått inn bystyrerepresentanter med kjempekompetanse på alle komiteområder. Det kommer hele Oslo til å dra nytte av, sier Hoff.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere