*Nettavisen* Nyheter.

Hold for nesa - søppeldynge graves opp

Rommen idrettspark vil i sommer bli åsted for graving for å vedlikeholde anlegget som holder de enorme mengdene avfall i grunnen fra å forurense nærmiljøet. Gassbrønnene, her inngjerdet, er noe av det som vil bli sjekket og vedlikeholdt. Foto: FOTO: Vemund Sveen Finstad

Sommeren 2012 skal Rommen idrettspark rehabiliteres. Naboer og brukere av anleggene kan oppleve sjenerende lukt fra det tidligere avfallsdeponiet.

ROMMEN: Stedet der Rommen idrettspark i dag ligger var i perioden 1959 til 1969 hoveddeponi for avfall i Oslo kommune.

Stor jobb

Til sommeren skal det gjennomføres en større rehabilitering av området, og gravearbeider i området kan avdekke både farlig avfall og avgi kraftig lukt.

Det skriver Hjellnes Consult i en tiltaksplan for området. Der pekes det på at gravearbeider hvor man kommer ned på gammelt avfall utgjør en betydelig risiko for forurensning.

Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY) er imidlertid klare på de er godt forberedt på sommerens planlagte arbeider, og har utarbeidet tiltaksplaner for å hanskes med det som ligger under bakken i det gamle avfallsdeponiet.

– Det vi skal gjøre i sommer er supplerende tiltak som gjør at gassansamlingsanlegget fungerer enda bedre. Det er en del av det løpende vedlikeholdet på deponiet, sier informasjonssjef Lena Nesset i EBY.

Hun forklarer at tiltakene inkluderer drenering av enkelte områder med for mye vann, som gjør det vanskelig å bruke idrettsbanene. Ifølge Nesset kan man ved graving oppleve sjenerende lukt fra gassen i grunnen.

HOLDES ÅPEN: Informasjonssjef Lena Nesset i EBY sier idrettsparken vil holdes åpen tross arbeidene.

Vil varsle naboer

Entreprenøren, som EBY nå er i gang med å finne, skal også rehabilitere kummer som har hatt gasslekkasje tidligere. I tillegg skal gassbrønnene som ble lagt inn på 90-tallet sjekkes, og det vil gjøres nødvendige tiltak om det er behov.

Både baseballbanen og cricketbanen vil berøres

– Planen vår er å gjøre disse tiltakene i sommer. Det er vanskelig å si hvor lang tid det tar før vi har fått tilbud på arbeidet, men det vil ikke være tiltak i området hele tiden. Det vil bli gjort punktvis, så hele området blir ikke stengt, sier Nesset.

EBY informerer om at naboer, bydel og andre berørte vil bli kontaktet når de har entreprenører på plass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.