Holder koken med hundene

Lena Boysen Hillestad (37) har for lengst gitt seg med hundekjøring på hvitt underlag, men på barmark stortrives fortsatt utøveren fra Holmenkollen Hundekjørerklubb.

Holmenkollen: Til helga stiller Boysen Hillestad opp i verdensmesterskapet i Tyskland, sammen med blant annet Slemdal-jenta Karoline Øksnevad. Og den rutinerte 37-åringen har håp om å komme enda lenger i jakten på 50 mesterskapsmedaljer. Nå står hun bokført med 46.
Jeg vant nylig EM-gull, så nå håper jeg å gjøre det like bra i VM. Skal være med i to klasser, så må uansett vente til neste sesong før jeg eventuelt runder 50 medaljer, sier hundekjøreren.

Følte presset før

Hundekjøring er en av vinteridrettene som faktisk er mer populær på barmark enn på vinterføre. Det skyldes at mange av nasjonene som kjører barmark ikke har noe særlig med snø på vinteren. I mesterskap stiller det rundt 300 utøvere på startstreken.
Lena Boysen Hillestad synes det er moro å være en del av barmarksbølgen.
Jeg sluttet å kjøre på vintertid i 2003. Det var et utrolig press på meg hver eneste konkurranse, og jeg klarte ikke å føle annet enn lettelse de gangene jeg presterte bra, forteller 37-åringen.

Talent fra Slemdal

Karoline Øksnevad (19) er relativt fersk i gamet. Likevel er jenta fra Slemdal kapabel til å kjempe helt i toppen når hun stiller opp i sykkelklassen med hunden Pluto i VM.
I EM ble jeg nummer syv, etter å ha hatt én god og én dårlig dag. Nå håper jeg på to gode dager, og dermed en bedre plassering, sier Karoline.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.