RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Holder Myrerjordet varmt


JOBBER PÅ: Vel og idrettslag jobber på for å få Myrerjordet inn i neste års Oslobudsjett - fra venstre Kjelsås Ils fotballsjef Dag Halvorsen, Øvre Grefsen Vel-leder Torbjørn Togstad og Kjelsås Il-leder Bernt Rotnes.
JOBBER PÅ: Vel og idrettslag jobber på for å få Myrerjordet inn i neste års Oslobudsjett - fra venstre Kjelsås Ils fotballsjef Dag Halvorsen, Øvre Grefsen Vel-leder Torbjørn Togstad og Kjelsås Il-leder Bernt Rotnes. Foto: Arkiv
Myrerjordet ligger ikke inne i byrådets budsjettforslag for 2012, men det betyr ikke at løpet er kjørt.

KJELSÅS:– Tirsdag 8. november skal vi på deputasjon til Rådhuset, i samferdsel- og miljøkomiteen, og da presentere Myrerjordet forslaget. I forbindelse med Kommuneplanen for 2013 er vi også invitert til folkemøtet i Nordre Aker bydel på mandag (31.10), hvor også Myrerjordet er ett av temaene, forteller Torbjørn Togstad fra Øvre Grefsen Vel og Bernt Rotnes, leder i Kjelsås IL.

Kjelsås Idrettslag, Øvre Grefsen Vel og Kjelsås Vel er enige om en utvikling av Myrerjordet som omfatter en ny kunstgressbane, sandvollyballbane, , basketball, minigolf, skøytebane og en asfaltløype fra eldreboligen i tillegg til et lekeområde. Kostnadene for dette antas å være rundt 8 millioner kroner.

Kunstgresset må på plass

– Nøkkelen for å få til denne utviklingen er også anlegg av en kunstgressbane, slik at deler av jordet kan bli frigjort til andre aktiviteter. Dette vil da gi et tilbud til barn, voksne og eldre i tillegg til ungdommen. Budsjettforslag for å gjennomføre denne utviklingen er nå til behandling i Oslo kommune, og vi jobber nå hardt for å få gjennomslag i Oslobusjettet for neste år, sier Togstad og Rotnes.

Men initiativtagerne er optimistiske.

– At Ola Elvestuen (V) er utnevnt til idrettsbyråd, ser vi på som svært positivt.. Han har tidligere fått igjennom mye av idrettsanlegg og vært en pådriver når det gjelder kunstgressanlegg. I tillegg var han med å aktivt støte nedgravingen av høyspentledningen over Grefsen som ble en suksess. Det er også positivt å lese i media at FrP, ved Jøran Kallemyr, er sikker på at de borgerlige vil bli enige om budsjettet neste år, og at et av hovedkravene til FrP blant annet e nye kunstgressbaner., sier Togstad.

Prekært behov

Kjelsås idrettslag er også i dialog med idrettskretsen.

– Vi vet at den vil fremme ”Myrerjordet” prosjektet i forhandlingene som nå pågår. Med ca 1000 aktive fotballspillere og høy aktivitet i alle aldersgrupper er behovet for en kunstgressbane prekær og dette vil også legge til rette for en mer effektiv utnyttelse av Myrerjordet med nye tilbud som nevnt over for alle generasjoner, sier Rotnes.– Myrerjordet prosjektet vil bidra til en svært positiv utvikling av et av våre grønne områder i bydelen, og som vil gi et tilbud til alle generasjoner i bydelen. Vi har stor tro på at vi skal få dette finansiert og gjennomført!.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere