*Nettavisen* Nyheter.

Holder på hybelen

Eline Sundt trives på studenthybelen på Tulinløkka.

Eline Sundt er glad for at hun har et sted å bo når studiehøsten starter. 4500 studenter står i boligkø i Oslo.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

TULINLØKKA: – Jeg flyttet inn her for et halvt år siden, sier den snart heltids-master studenten i Informasjon og matematikk på Blindern, Eline Sundt. Tulinløkka studenthus var midt i blinken, og faktisk førstevalget på bolig for Eline, som nylig har kommet hjem fra et utenlandsopphold i Paris som Erasmus -student.

– Det er sentrumsnært, også er det rett ved trikken- Det tar under 10 minutter til Blindern, sier Eline, som betaler under 5000 kroner i måneden for studenthybelen.

Eline vurderte å dele leilighet med en venninne, men innså raskt at prisene på det private boligmarkedet ikke var særlig tilrettelagt for en slunken student- lommebok.

Vil bo sentralt

– Nei, jeg holder meg her så lenge jeg studerer, sier Eline som trives med å bo alene og såpass sentralt.

Selv om Eline ikke selv kjenner så mange studenter som står uten bolig, føler hun seg svært heldig da hun får vite at det per i dag er i underkant av 5000 studenter som ikke har et sted å bo.

Kommunikasjonsdirektør i Studentsamskipnaden i Oslo, Nina Langeland, bekrefter at de fleste vil bo sentrumsnært i hovedstaden.

– Ja , det er alltid for boligene i sentrum at ventelistene er lengst, sier Langeland.

Underkant av 5000

Per i dag, torsdag, står det 3073 på venteliste for bolig hos Sio.

– Vi setter opp et midlertidig mottak på Sogn studentby, for de som ikke har fått seg bolig, sier Langeland. I fjor var det rundt 40 studenter som sov på madrasser på gulvet , og i år kan det raskt bli flere.

Hos Oslo og Akershushøgskolenes studentsamskipnad,Oas, opplyser Jane Sofie Svendsbø at det er 1500 studenter på venteliste.

– Vi innkvarterer studenter uten bolig fra 17. august i Bjerregaardsgate, sier Svendsbø som regner med at flere vil benytte seg av tilbudet,. Det blir lagt ut madrasser i fellesarealene for de som trenger et midlertidg botilbud.

Løser seg

Langeland oppfordrer alle foreløpige bostedsløse studenter til å holde motet oppe,

– Jeg anbefaler folk å takke ja til den boligen de får tilbud om, og eventuelt bytte senere, sier Langeland, som også sier at det pleier å se lysere ut om noen måneder.

– Hold motet oppe, for det pleier å løse seg i oktober eller november, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag