RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Holder på hybelen


Eline Sundt trives på studenthybelen på Tulinløkka.
Eline Sundt trives på studenthybelen på Tulinløkka.
Eline Sundt er glad for at hun har et sted å bo når studiehøsten starter. 4500 studenter står i boligkø i Oslo.

TULINLØKKA: – Jeg flyttet inn her for et halvt år siden, sier den snart heltids-master studenten i Informasjon og matematikk på Blindern, Eline Sundt. Tulinløkka studenthus var midt i blinken, og faktisk førstevalget på bolig for Eline, som nylig har kommet hjem fra et utenlandsopphold i Paris som Erasmus -student.

– Det er sentrumsnært, også er det rett ved trikken- Det tar under 10 minutter til Blindern, sier Eline, som betaler under 5000 kroner i måneden for studenthybelen.

Eline vurderte å dele leilighet med en venninne, men innså raskt at prisene på det private boligmarkedet ikke var særlig tilrettelagt for en slunken student- lommebok.

Vil bo sentralt

– Nei, jeg holder meg her så lenge jeg studerer, sier Eline som trives med å bo alene og såpass sentralt.

Selv om Eline ikke selv kjenner så mange studenter som står uten bolig, føler hun seg svært heldig da hun får vite at det per i dag er i underkant av 5000 studenter som ikke har et sted å bo.

Kommunikasjonsdirektør i Studentsamskipnaden i Oslo, Nina Langeland, bekrefter at de fleste vil bo sentrumsnært i hovedstaden.

– Ja , det er alltid for boligene i sentrum at ventelistene er lengst, sier Langeland.

Underkant av 5000

Per i dag, torsdag, står det 3073 på venteliste for bolig hos Sio.

– Vi setter opp et midlertidig mottak på Sogn studentby, for de som ikke har fått seg bolig, sier Langeland. I fjor var det rundt 40 studenter som sov på madrasser på gulvet , og i år kan det raskt bli flere.

Hos Oslo og Akershushøgskolenes studentsamskipnad,Oas, opplyser Jane Sofie Svendsbø at det er 1500 studenter på venteliste.

– Vi innkvarterer studenter uten bolig fra 17. august i Bjerregaardsgate, sier Svendsbø som regner med at flere vil benytte seg av tilbudet,. Det blir lagt ut madrasser i fellesarealene for de som trenger et midlertidg botilbud.

Løser seg

Langeland oppfordrer alle foreløpige bostedsløse studenter til å holde motet oppe,

– Jeg anbefaler folk å takke ja til den boligen de får tilbud om, og eventuelt bytte senere, sier Langeland, som også sier at det pleier å se lysere ut om noen måneder.

– Hold motet oppe, for det pleier å løse seg i oktober eller november, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere