Holder Røa-badet under oppsikt

Bystyrerepresentant Janne Svegården (A) vil følge nøye med på hva som skjer med Røa Trivselsbad.

Røa: Finvold Prosjekt Consult (FPC) og Oslo kommune er i sluttforhandlinger om Røa Trivselsbad, som skal bli en del av et boligkompleks ved Samfunnshus Vest. FPC vil få tomten av kommunen gratis om de bygger et tilfredsstillende badeanlegg og garanterer for drift av dette.

Åpent for alle

- Forutsetningen for det nye badet må være at det blir åpent for publikum, skolebarn og svømmeidretten og ikke bare i et begrenset tidsrom, som vi for eksempel ser på Sogn bad. 176 000 innbyggere sokner nå til Sogn bad. 30 000 barn og unge har Sogn som eneste badeanlegg. Foruten lille Vestkantbadet ligger de åtte andre svømmeanleggene på andre siden av byen. Det betyr blant annet at mange skolebarn i de vestlige områder må leie og bruke badeanlegg som ligger langt unna. Derfor blir det viktig når vi først får et nytt badeanlegg på Røa, at det tilfredsstiller behovene i våre bydeler, sier Janne Svegården.

Aktivt svømmemiljø

Hun har selv i mange år hatt to svømmeinteresserte barn som i dag er henholdsvis aktiv svømmer og svømmeinstruktør. Hun forutsetter at bassenget i hvert fall blir 25 meter i henhold til skissen, selv om hun skulle ønsket seg et 50-meters basseng.
- Jeg kjenner godt til ulempene ved å måtte dra helt til Bergerhallen på Rykkinn hver gang barna skal trene. Man skal være mer enn alminnelig interessert i svømming for å mobilisere til så lange kjøreturer. Ved siden av å sikre svømmetrening for alle barn, må det legges til rette for at det kan bli et aktivt svømmemiljø rundt det nye badet. Da tenker jeg på svømming både som konkurranseidrett og breddeidrett for svømmeglade barn og ungdom. Her har vi muligheten for å etablere en svømmehall i nærområdet uten å måtte sende barna langt av gårde. Dette er idretten som krever minst utstyr, har færrest skader og som samtidig er veldig sunt, sier Svegården.

Svømmeklubbene sliter

Det er ikke blitt bygget nye svømmehaller i Oslo siden Holmlia bad i 1983.
- Det vil si at det har gått 23 år siden sist. Derfor er det bare å ønske nye svømmehaller velkomne. Jeg har hørt at det også er snakk om å prosjektere en svømmehall i forbindelse med hallprosjektet på Ullernbanen. Det er det også plass til, i og med at Oslo ligger på bunnen i Norge når det gjelder svømmetilbud i forhold til befolkningen. Arbeiderpartiets ønske hadde vært at den nye svømmehallen på Røa hadde vært kommunalt eiet og driftet. Det må i hvert fall bli slik at prisene på bruk av badet blir som på de kommunale badene. Jeg mener også at det er et kommunalt ansvar å sørge for at svømmeidretten får vilkår som det går an å leve med. I dag sliter svømmeklubbene økonomisk blant annet på grunn av høy halleie, noe som igjen rammer foreldrene økonomisk. Svømmeidretten må derfor ha vilkår som gjør at alle kan delta, ikke bare barn av foreldre med god økonomi, sier Svegården, som i et brev til byrådet stiller spørsmål om fremdriften vedrørende badet og hva det skal inneholde.
- I likhet med andre tilbud for ungdom vil en ny svømmehall være forebyggende på mange områder, særlig med hensyn til rus som er overrepresentert blant ungdom i våre bydeler, ser Svegården, som ville følge nøye med når forslaget til ny svømmehall blir fremmet politisk, sier Svegården.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.