Gå til sidens hovedinnhold

Holimlia-mann slapp fengsel for trygdesvindel

En 32 år gammel drosjesjåfør fra Holmlia må tilbakebetale 66.000 kroner og jobbe 36 timer i samfunnets tjeneste.

Holmlia/Borgarting lagmannsrett: Den 32 år gamle mannen anket dommen fra tingretten hvor han under dissens ble funnet skyldig i trygdebedrageri etter at han jobbet mer enn han skulle mens ha fikk utbetalt foreldrepenger.

Det var i perioden fra oktober 2006 til april 2007 at mannen fikk foreldrepenger, mens han samtidig kunne jobbe inntil 30 prosent stilling som drosjesjåfør. På grunn av familiens samlede økonomi mente mannen at han måtte jobbe mer.

Dissensen i tingretten gikk på at mannen mente han hadde varslet og fått godkjent av Nav å jobbe mer enn det han opprinnelig skulle. Lagmannsretten derimot var ikke i tvil om at mannen var klar over at han ikke hadde lov til å jobbe så mye som han gjorde.

NAV mente mannen hadde fått utbetalt vel 81.000 kroner for mye, men dette beløpet ble av lagmannsretten nedjustert til 66.000 kroner.

I tingretten ble mannen dømt til fjorten dagers fengsel, mens lagmannsretten, på grunn av nedjusteringen av beløpet, fant straffen passende til samfunnsstraff i 36 timer.

Bedrageriet ble oppdaget i forbindelse med den storstilte aksjonen mot drosjenæringen.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden