RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

INNSPILLING I FRIMINUTT PÅ RUSELØKKA: Torfinn (bilde), Fanny (lyd) og Michael (lys) og hovedrolleinnehaver Amani Sellami (Marienlyst) sammen med Amber P. Shrubb (Marienlyst), Andrea Hermansen (Uranienborg), Luna Pellicer (Marienlyst).
INNSPILLING I FRIMINUTT PÅ RUSELØKKA: Torfinn (bilde), Fanny (lyd) og Michael (lys) og hovedrolleinnehaver Amani Sellami (Marienlyst) sammen med Amber P. Shrubb (Marienlyst), Andrea Hermansen (Uranienborg), Luna Pellicer (Marienlyst). Foto: Alle foto: Folkefiender

Hollywood på Oslo-kafé

Ensomhet blant unge er et større tabu enn voksne tror. Nå lager Condio-ungdommer film om temaet.

MAJORSTUEN: – Vi er ferdige med filmingen. Nå gjenstår bare klippingen, og å legge på musikk, sier Kristian Varmo Andresen stolt.

De siste dagene har vært travle for 17-åringen fra Majorstuen, som har hatt rollen som både produksjonsassistent og statist.

Sammen med filmkollektivet Folkefiender har han og flere andre ungdommer fra Café Condio laget Røde Kors' nye opplysningsfilm om ensomhet.

Les også: Akutt frivillig-mangel på Café Condio

Lar ungdommen fortelle

– Det er fire hovedpersoner, og alle har ulike utfordringer, forklarer medspiller Klara Marie Glosli fra Uranienborg.

Vennskap, ensomhet og toleranse er temaer filmen tar opp, og lar ungdommene selv fortelle hvordan de ønsker å møte dem.

– Ungdommer går til voksne med problemene sine, men vil ikke ha løsningene tredd ned over hodet på seg. Denne filmen ønsker å vise at ensomhet blant unge er vanligere enn man tror, og at det finnes løsninger på utfordringene, forteller Yasir Islam, senterleder ved Condio.

Les også: Fabian Stang: – Vi må ikke la ressurspersoner som Eva gå til spille

Film på forespørsel

Utgangspunktet for filmen er en undersøkelse fra NOVA, der ungdommer forteller hvordan de opplever det å stå utenfor fellesskapet.

Prosjektleder Marthe Skjerping forteller at filmmediet var ungdommens egen idé.

– Jeg er mye ute på skoler, og har snakket med ungdom om hvordan de best tok til seg et budskap. Svarene jeg fikk handlet om lyd og bilde, og da var det naturlig å lage film, sier hun.

Les også: Karpe-Chirag hyller Café Condio

God støtte

Gjennom felles kjente fikk Skjerping kontakt med filmselskapet Folkefiender, som tilbød seg å hjelpe til - helt gratis. Det er første gang regissør og manusforfatter Christian K. Norvalls jobber med ungdom på denne måten.

Men det blir neppe den siste.

– Dette var kjempekult! Det å jobbe så tett sammen med ungdommene var en spennende utfordring. Det var viktig for oss at de tok med sine egne erfaringer inn i rollene, og det fungerte kjempegodt, forteller han.

Prosjektet fikk også økonomisk støtte fra Aktiv Ungdom og Mangfold og Inkludering

Flinke folk

Norvalls roser ungdommene for iver og lærevilje.

– Det er mye talent i denne gjengen. Forholdene ligger til rette for at flere kan bli gode både foran og bak kamera, sier han.

Les også: 15-åring tok styringen på Café Condio
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere