*Nettavisen* Nyheter.

Hollywoods hotteste

KLAR FOR AVGANG: George Clooney har mange baller i lufta i høst og vinter. "Up in the Air", regissert av Jason "Juno" Reitman, får norgespremiere i januar.

George Clooney rister fire filmer ut av dressermet i høst.

Klikk på bildet for å forstørre.

PRODUSENTEN: George Clooney har produsert, og Matt Damon spiller hovedrollen i, Steven Soderberghs "The Informant!" (30. oktober).

Klikk på bildet for å forstørre.

GUTTA BOYS: Matt Damon og George Clooney stilte skulder ved skulder i "Ocean's"-trilogien. Kompisen Brad Pitt fikk også være med.

Klikk på bildet for å forstørre.

SØLVREVEN: George Clooney tolker tittelrollen i Wes Andersons Dahl-baserte "Fantastic Mr. Fox", som blir å se her til lands i februar.

Klikk på bildet for å forstørre.

SIGNATURROLLEN: George Clooney slo seg opp som uimotståelige Dr. Ross i 90-tallsserien "Akutten".

Klikk på bildet for å forstørre.

REGISSØREN: George Clooney fikk seks Oscar-nominasjoner med "Good Night, and Good Luck" (2006). "Leatherheads" (2008) var han mindre heldig med.

Klikk på bildet for å forstørre.

STOLT: ? Jeg er stolt av alle sammen, sier George Clooney om årets filmleveranser.

Salt-og-pepper-sveisen er veltrimmet og vannkjemmet. Den blågrå signaturdressen sitter som smidd over den stripete skjorta. Selv de mest livstrøtte og lunchgretne journalistene sperrer øynene opp idet George Clooney (48) gjør entré på et luksushotell ved Hyde Park.

Stolt

Englandsbesøket skyldes at Clooney har tre titler på gang under The Times BFI London Film Festival:

"Up in the Air" (norgespremiere 15. januar), "The Men Who Stare at Goats" (22. januar) og "Fantastic Mr. Fox" (5. februar).

Legger vi til at han har produsert "The Informant!" (30. oktober) for kompisene Steven Soderbergh og Matt Damon, tyder det på høy arbeidsmoral.

Men når undertegnede spør om Clooney vil være enig i at han er "the hardest-working man in Hollywood", bagatelliserer han det hele.

– Det var på en måte dårlig timing, sier han.

– Det er selvfølgelig ikke ideelt å ha så mange prosjekter ferdig samtidig. Men jeg er jo stolt av alle sammen, så det er gøy du tar det opp, fortsetter Clooney i sin brummende baryton.

– Det besvarte kanskje ikke spørsmålet ditt. Men i årenes løp har jeg lært meg å svare det som faller meg inn.

Revestreker

Det siste skal være visst. Når en britisk TV-berte vil vite om Clooney ikke snart burde bli pappa, flirer han det rutinert bort.

Når en kollega hevder at rollen som Roald Dahls fantastiske Mikkel Rev offisielt gjør ham "foxy", ser regissør Wes Anderson seg etter hvert nødt til å overta mikrofonen.

Sikkert er det iallfall at den godeste George Timothy har draget på damene.

– Han er sjarm på to bein. Det mest tiltrekkende ved ham er hans humoristiske sans, sier Vera Farmiga, som spiller drømmekvinnen Alex i "Up in the Air".

– Han er helt fabelaktig. Selv om du skjelver i buksene når du møter ham, er han et av de mest avslappende og morsomme mennesker du kan omgås, supplerer Anna Kendrick, som spiller businessrekrutten Natalie i samme film.

Klassiker

Anderson ville ha med Clooney i sin animasjon-adaptasjon på grunn av hans klassiske kvaliteter.

– Jeg tenkte først at Cary Grant ville gjort seg. Tjue sekunder senere snakket vi om George Clooney, forteller Anderson.

Co-stjerne Bill Murray følger opp.

– Ingenting av dette ville vært mulig hvis ikke George hadde gått foran og skapt en så flott figur. Det er noe av det beste jeg har opplevd innen stemmebruk, skryter Murray.

– Jeg bare meldte meg på lønningskontoret. Jeg hørte dette var svære greier, parerer Clooney.

– Nei da, dette er en bok mange av oss har hatt et forhold til lenge. Og ikke bare er det en artig og interessant historie – den ga meg sjansen til å jobbe med Wes og de andre. Jeg satte pris på hele prosessen.

Dyrisk

Det er tydelig at hovedpersonen er i rampehjørnet denne høstformiddagen ved parken.

Sladrespaltistene som nekter å gi seg med familiegnålet, får til slutt pressekortet påskrevet. Det får også de som etterlyser budskapet i fortellingen om Mr. Fox og bedriftene hans.

– "Stjeling er bra!" bjeffer Clooney, til stor begeistring fra salen.

– "Vær tro mot din dyriske natur!" Var det svaret dere ville ha?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag