Gå til sidens hovedinnhold

Holm trengte åtte minutter

Etter 360 minutter uten nettkjenning trengte Daniel Fredheim Holm åtte minutter på å score to mot Viking.

Han har slitt med å finne nettmaskene i begynnelsen av sesongen og sto med null scoringer på de fire første kampene i serien i år. I fjor scoret han kun fire ganger i løpet av 26 serieomganger.

Men mot Viking trengte han 11 minutter for å sette sin første scoring for sesongen da han sikkert plasserte ballen kontant i nettet fra 10 meter etter pasning fra Bengt Sæternes.

Ble feige

Gunnar Heidar Thorvaldsen rakk å øke til 2-0 før Fredheim Holm avsluttet åtte magiske VIF-minutter på Viking Stadion, og det siste var en skikkelig perle fra Fredheim Holm.

Fra 16 meters hold skjøt han via tverrliggeren og i mål.

- Jeg er glad de to målene mine hjalp oss å vinne kampen. Vi var veldig gode de første 20 minuttene av kampen i dag. Det var de som gjorde at vi vant i dag, sier en tilfreds Fredheim Holm til Aftenbladet.

Fredheim Holm fryktet også at seieren skulle ryke på slutten.

- Vi legger oss bevisst bakpå, og Viking får noen store sjanser mot oss, men vi ble alt for feige. De styrte alt av banespillet, og på 3-2 begynte jeg å tenke på om det kunne ryke, sier Fredheim Holm til avisen.

Fornøyd trener og kaptein

Selv om Viking presset enormt på slutten, klarte Vålerenga holde siddisenes press under kontroll.

Dette var for øvrig Vikings første hjemmetap siden oktober 2006 og manager Martin Andresen var naturligvis strålende fornøyd med resultatet.

- I åpningen av kampen fikk vi til bevegelsene vi har øvd på. Jeg skulle ønske vi kunne fått det til oftere. Etter målene klarer vi ikke skaffe nok offensivt trykk mot dem, sier Andresen, som også tok seg tid til å skryte av Fredheim Holm.

- Han har vært god i det siste, og det var morsomt han fikk to mål i dag. Det var også gøy at han scoret to med høyrefoten. Han har trent mye på det i det siste, sier Andresen.

Reklame

Black Week: 12 kupp du gjør hos Christiania Glasmagasin nå