RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Holmenkollen mest besøkt


Holmenkollen. Foto: Ida Schmidt Nygaard
Holmenkollen. Foto: Ida Schmidt Nygaard
Med sine 643 620 besøkende er Holmenkollen fortsatt den best besøkte attraksjonen i Norge.

Holmenkollen: Til tross for nedgang de siste to årene holder Holmenkollen stand som landets mest populære turistattraksjon.

- Spennende attraksjoner som gir gode opplevelser er viktig for å holde norske turister i Norge og bidra til at utenlandse turister får minneverdige opplevelser på Norgesferien, sier reiselivsdirektør Per-Arne Tuftin.

- Det er svært positivt at på tross av en svært regntung sommer i Sør-Norge rapporterer i underkant av 70 prosent av attraksjonene om vekst i årets sommersesong.

Innovasjon Norge utarbeider hvert år en attraksjonsliste over Norges 50 best besøkte attraksjoner for perioden 1. mai til 31. august. Tallene er basert på billettsalg og tellinger, men kan ikke sees på som eksakte besøkstall.

Vigelandsparken antas å være den best besøkte attraksjonen i Norge, men har ikke mulighet til å foreta tellinger og er derfor ikke med på listen. Verdenskulturminnet Bryggen i Bergen, Festningsbyen/Gamlebyen Fredrikstad, Byrkjedalstunet, Dirdal/Jessdal kommune, Avaldsnesområdet, Avaldsnes/Karmøy og Gamle Skudeneshavn, Karmøy er i år tatt ut av attraksjonslisten.

- Behovet for kvalitetssikring av tellemåtene gjør at vi i år utvider listen over naturattraksjoner til også å omfatte kulturområdene som er tatt ut av attraksjonslisten. Vi arbeider nå med å kvalitetssikre besøkstallene og listen vil bli frigitt i løpet av kort tid, sier Tuftin.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere