RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Holmlia-film åpnet Haugesund-festival


Regissør Ingvild Søderlind, produsent Frode Søbstad og hovedrolleinnehaver Sofie Lie Rapp.
Regissør Ingvild Søderlind, produsent Frode Søbstad og hovedrolleinnehaver Sofie Lie Rapp. Foto: Foto: Fabien Greenberg
Holmlia-filmen "Jenny" fikk æren av å åpne gallaforestillingen på filmfestivalen i Haugesund onsdag.

HOLMLIA/HAUGESUND: – Det er en stor ære. I salen satt de viktigste bransjefolkene i Europa og mange festivalaktører. Dette er det mest kresne publikummet i Norden, sier produsent Frode Søbstad, fra Korsvoll.

Søbstad var til stede under visningen i Haugesund sammen med regissør Ingvild Søderlind og hovedrolleinnehaver Sofie Lie Rapp, begge fra Holmlia. Det var en høytidsstemt anledning og den røde løperen var selvsagt lagt ut.

– Haugesund-festivalen er det nærmeste man kommer Hollywood-glamour i Norge, ler produsenten.

Lokal film

Jenny er en 15 minutter lang novellefilm om en ungdomsverden sett med øynene til outsideren «Jenny» (14). Jenny er forelsket i Adam, som knapt vet at hun eksisterer. En kveld er Jenny vitne til at Adam og kameratene gjør noe ulovlig, og Adam ser at Jenny ser ham.

Filmen handler om det spillet som foregår mellom Jenny og Adam i dagene etterpå og det spesielle båndet som utvikler seg mellom de to.

LES OGSÅ: I fyr og flamme på Holmlia

Filmen ble spilt inn på Holmlia, med et nesten rent lokalt skuespillerteam, i april i år. Skuespillerne, som er amatører, ble stort sett rekruttert fra Holmlia skole.

Gjennom workshops på skolen har filmteamet både rekruttert skuespillere og utviklet manus.

Premièrenerver

Jenny-produsent Søbstad legger ikke skjul på at nervene var på plass før filmen, som kommer rett fra klippebordet, hadde verdenspremière på Norges gjeveste filmfestival. Men responsen var god.

– Vi fikk gratulasjoner fra den største festivalen som var der, Berlin. De synes det var en bra film, sier Søbstad. Jenny vises tre ganger på Haugesund-festivalen, siste gang er onsdag 25. august.

Kult på festival

Sofie Lie Rapp er vel hjemme på Holmlia etter noen dager i filmbyen Haugesund.

– Det var utrolig gøy. Jeg måtte opp på scenen og svare på to spørsmål på engelsk, sier Sofie (14) som også synes det var stas å bli hentet av bil til gallaforestillingen og gå på rød løper.

Hva synes du om den ferdige filmen?

– Jeg synes den var bra. Men det var veldig flaut å se meg selv på lerretet. Jeg måtte tvinge meg selv til ikke å flire, sier hun. Sofie angrer ikke et sekund på at hun var med på audition på Holmlia skole i desember.

– Det har vært skikkelig kult å være med i filmen, avslutter Sofie Lie Rapp og utelukker ikke at det blir flere filmprosjekter i fremtiden.

Visning på Cinemateket

Med en slik brakstart for Jenny, hvordan blir veien videre?

Jeg tror at filmen vil vandre videre på diverse festivaler verden rundt. Den har truffet et eller annet. Den er en spesiell film, sier produsent Frode Søbstad som også håper at Oslo kino vil vise den. I september blir det en visning på Cinemateket for alle som har medvirket.

– Da inviterer vi alle Holmlia-ungdommene som har vært med. Foreløpig er det bare Sofie som har sett den. De andre kribler jo etter å se den ferdige filmen de også, avslutter Frode Søbstad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere