Gå til sidens hovedinnhold

Holmlia stasjon blir klar i april

Nå er det like før de siste arbeidene på Holmlia stasjon skal utføres.

HOLMLIA: I september i fjor spurte Arild Haugan om når ombyggingsarbeidene på Holmlia stasjon skulle sluttføres. Da fikk Nordstrands Blad opplyst fra Jernbaneverket at de håpet det kunne skje så fort som mulig. Nå stiller togpassasjer Haugan det samme spørsmålet, for ingenting har skjedd.

– Vi har en del reklamasjonsarbeider som vi har avtale med utførende entreprenør at skal gjøres i slutten av april, forteller Einar Halvorsen i Jernbaneverket som har overtatt prosjektlederansvaret for Holmlia stasjon.

– Da skal blant annet det midlertidige trappetårnet bort og alle informasjonstavlene settes i drift. Før sommeren skal det også settes opp et rekkverk på toppen av bygget.

Utbedring av sporet

Men brukerne av toget på Holmlia må belage seg på nye arbeider ved stasjonen.

– Det planlegges nå arbeider langs hele inngående spor fra Ski til Oslo, og forbi Holmlia vil skinnegangen utbedres. Dette vil mest sannsynlig skje i månedsskiftet juli/august, sier Arild Haugan til Nordstrands Blad.

– Betyr det at togtransport på denne strekningen må stoppes og brukerne får buss for tog?

– Det kan jeg ikke uttale meg om, men NSB og Jernbaneverket vil komme med nærmere informasjon når tiden nærmer seg. Arbeidene vil i alle fall ikke bli så langvarige og legges til ferietiden da trafikken er minst og færrest blir berørt.

LES FLERE NYHETER FRA SØNDRE NORDSTRAND HER

Søndre perrong

Jernbaneverket har tidligere fortalt at det også er planer om arbeider på søndre perrong på Holmlia for å få forlengelse med tanke på lengre tog. Disse planene ligger fortsatt på vent på grunn av prioritering. Det er nemlig ikke bevilget penger til disse arbeidene.

LES OGSÅ:

Nye Holmlia stasjon er klar

Holmlia stasjon: Til uken skal det gå så det suser

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene