Gå til sidens hovedinnhold

Holmlia verdt en feiring

Det kan komme noe positivt ut av noe som er negativt i utgangspunktet. Det er programmet "Naive Norge" et eksempel på.

For "dokumentaren" som ble sendt på TV2 like før jul satte sinnene i kok på Holmlia. Det skapte et inntrykk av et lokalmiljø i strid med seg selv, der det var harde konflikter mellom grupperinger av forskjellig etnisk opprinnelse. Her var det ikke lett å være norsk innflytter, skulle en tro det som kom frem.

Men beboerne på Holmlia kjente seg ikke igjen i programmet. Stiftelsen Holmlia Nærmiljø og Holmlia Sportsklubb fikk en storm av henvendelser fra beboere på Holmlia. De ville vise hva som virkelig bodde av positive ting i det lokalmiljøet de var stolte av og glade i.

Nå er "Naive Norge" historie, men nå vil folket på Holmlia vise hva som bor av positive ting i lokalmiljøet. I forrige uke møttes organisasjoner, lag og foreninger til idédugnad før sommerens store folkefest på Holmlia.

Dette er starten på noe bra på Holmlia, på noe som vil bli husket, sier Ove Bevolden i Holmlia Sportsklubb, en av de som er primus motor bak folkefesten. På idédugnaden kom forslag om alt fra olabilløp, holmgang, hundespann, mat, folkedraktoppvisning og mange andre kulturelle innslag.

Det er invitert mye fintfolk til festen, blant andre kronprins Haakon og kronprinsesse Mette Marit, Regjeringen og hele det norske fotballandslaget. Vi tar vel ikke mye feil hvis vi i hvert fall er sikker på at en av tidenes største vintersportsutøvere, Holmlia-gutten Kjetil Andre Aamodt, også vil være på plass. Dette blir et arrangement som vil bli husket, og som vil bli lagt merke til langt utenfor bydelens grenser.

Som Bente Nilsen i Stiftelsen Holmlia Nærmiljø sier det: Nå er det folket her oppe som er det viktigste.

Vi gleder oss allerede til den første helga i juni. I mellomtiden skal folket på Holmlia sette seg ned sammen for å vise hva det betyr når de sier "I love Holmlia". Det blir en folkefest, men like viktig er all moroa som naboene har underveis mens de steller i stand til nabofesten. I mellomtiden venter vi spent på den sanne tv-dokumentaren om livet i en av Oslos mest omtalte bydeler.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar