RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Holmliagutt imponerte VIF-Andresen


16-åringen Chuma Aneke fra Holmlia har allerede en imponerende fysikk. Nå skal han drilles til å bli en toppspiller i VIF. Alle foto: Carina Alice Bredesen
16-åringen Chuma Aneke fra Holmlia har allerede en imponerende fysikk. Nå skal han drilles til å bli en toppspiller i VIF. Alle foto: Carina Alice Bredesen
Chuma Anene (16) fra Holmlia fikk spille nesten hele kampen da VIF møtte Skeid i Vallhall. VIF-sjef Martin Andresen var veldig fornøyd med det han så.

VALLHALL: – Et kjempestort talent som det blir veldig spennende å følge videre, sier VIF-trener Martin Andresen til Nordstrands Blad etter at VIF og Skeid spilte 1–1 i en treningskamp i Vallhall mandag.

Stor forskjell

I startoppstillingen var holmliagutten Chuma Anene (16) satt opp som midtspiss.

Han kom til VIF fra guttefotball i Holmlia for bare noen få måneder siden.

Samtidig har Chuma begynt på Wang toppidrett, selvsagt på fotballinja.

– Det er stor forskjell på tempo og spilleforståelse fra guttelaget i Holmlia. Jeg trives veldig godt i Vålerenga, smiler 16-åringen, som kommer til å spille junior- og 2. divisjonsfotball for VIF i kommende sesong.

Og kanskje blir det debut for VIF i en tellende kamp?

– Målet er å utvikle meg så mye jeg kan, og det er veldig gøy å være med A-laget og lære av de store gutta, sier Chuma.

Tok sjansen

Det som fanget VIF-sjef Andresens oppmerksomhet, var først og fremst 16-åringens fysikk.

– Han er stor og sterk, og spiller mye på instinkt. Chuma kan spille både spiss og kant, han er et stort talent, og en veldig god spiller for i sitt årskull, sier Andresen, som trekker fram holmliagutten som en av unggutta som virkelig tok sjansen og viste seg fram i treningskampen mot Skeid.

– Vi hadde mange unggutter på laget i dag, og det var en sjanse til å vise seg fram. Den tok Chuma, for å si det sånn, smiler Andresen.

Tottenhambesøk

I tillegg til Chuma Anene, var det en annen lokal spiller som entret banen for VIF mot Skeid.

Håvard Nilsen (16) fra Østensjø, ble byttet inn midtveis i andre omgang. Han har allerede debutert for VIFs A-lag, og har blant annet vært en tur og trent med Tottenham i London.

– Også et veldig stort talent. En klok spiller, som først og fremst trenger å bygge fysikk, sier Andresen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere