Holmlias gullgutter

I det 11. forsøket slo Holmlia til og hentet hjem vinnerpokalen fra guttenes egen håndballcup. G 13 slo Nit/Hak med tre mål i finalen.

Oppsal: Dette må være klubbens første seier i Oslo Cup, sier trener Fredrik Moe og klør seg i skjegget. Det er på plass igjen etter at han lovte å rake det vekk hvis guttene vant serien forrige sesong.

Det er ikke en offisiell serie for 12-åringene, men 12-åringer kan regne hvis de vil. Det ville de, og en uoffisiell oversikt viste at Holmlia gikk til topps. Siden har det spirt og grodd. Både på banen og på haka til trener Moe.

Oslo Cup i håndball guttas egen cup hvor jenter ikke har adgang ble i helgen arrangert for 11. gang med rekorddeltakelse. 100 lag var med, og dermed passerte turneringen en milepæl med et tresifret antall deltakende lag.

Holmlia har vært med hvert år siden starten, men først i år kom den etterlengtete finaleseieren til klubben.

Det er en fin årgang Fredrik Moe og Bjørn Harald Johannessen har ansvaret for. Laget vant Messecupen i Tønsberg i vår, og gikk til topps i Storhamar Cup i fjorsommer. Så guttene begynner å få rutine fra finalespill.

De er veldig treningsvillige. Oppmøtet er bortimot 100 prosent, og gjengen synes håndball er morsomt, forteller Fredrik Moe.

Spesielt moro var det å komme til finalen. Etter 2112 over Nordby i semifinalen, var Nit/Hak Holmlias finalemotstander. Lagene møttes også i gruppespillet, og her vant Holmlia 146. Finalen ble jevnere. Holmlia ledet 64 ved pause, men så scoret Nit/Hak tre ganger på rad og var plutselig ett mål foran.

Men Holmlia satte inn en sluttspurt og fastsatte finaleresultatet til 107 til enorm jubel fra foreldrekolonien på tribunen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.