RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Homomiljøet tok grep på Grønland

Lørdag viste homomiljøet i Oslo at de ikke kan tåle at Gamle Oslo kalles en «muslimsk bydel».

GRØNLAND: Som en reaksjon mot at et homofilt par ble angrepet da de leide hverandrepå Grønland nylig, ble nemlig Kysse- og klådagen arrangert på Grønlands torg. lørdag

Homofile ble oppfordret til å møte opp med blomst i knapphullet og være litt ekstra kjærlige mot hverandre.

Som en svimanet

– With lovers comes haters. De som elsker hverandre har den beste karmaen. Alle med tanker og fordommer mot homofile blir som en svimanet som brenner seg selv, sier Mariosh Diaz (21).

Han er skremt og oppgitt over episoden der et homofilt par ble sparket av en fremmed mann fordi de holdt hender. Og snarere enn å bli redde, har Diaz og andre homofile bestemt seg for å klemme til litt ekstra.

– Vi er veldig bevisste på at vi må markere motstand mot dette. Vi kan ikke vise toleranse mot intoleranse, sier Philip Folkestad (27), som mener man må bli flinkere til å gripe fatt i problemene, snarere enn å forklare dem som kulturforskjeller.

Gjelder ikke alle

– Holdningene som ble vist gjennom voldsepisoden på Grønland gjelder selvfølgelig ikke alle muslimer, men man må erkjenne at det finnes dårlige holdninger og gjøre noe med disse. For eksempel kan man ha større grad av verdiopplæring for dem som kommer til Norge. Jeg er lei av uttalelser om at man ikke må skjære alle over en kam, for man er nødt til å stille noen krav, sier Folkestad.

Sammen med Diaz utgjør han for anledningen et falskt par. Og vennene ser ikke bort fra at de kan komme til å gi hverandre litt ekstra omtanke i offentlighet for å få frem poenget.

– Jeg føler noen ganger at jeg har blitt immun mot fordommer, sier Diaz, før han gir Folkestad en stor klem til ære for fotografen og alle som skulle mene at slikt ikke hører til på Grønland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere