Honcho gir deg finger'n i en boks

Spiller på Garage fredag 3. september. FOTO: TOM ATLE BORDEVIK

Spiller på Garage fredag 3. september. FOTO: TOM ATLE BORDEVIK

Ved hjelp av Japanske mafiametoder lanserer hardrockgruppa Honcho sin tredje skive på Garage fredag kveld.

VINN BILLETTER TIL KONSERTEN OG DEN FERSKE “BATTLE OF WITS” HER!

OSLO: Du leste riktig. “Honcho” er nemlig betegnelsen for lederen av Japans svar på mafia- Yakuza. Om man kommer i skade for å fornærme en slik lederskikkelse krever den indre justis at du må kappe av de det ytterste leddet på lillefingeren og gi “Honcho” dette som et tegn på respekt.

Litt skummelt

Vi ringte vokalist Trond Skog for å få en bedre forklaring.

– Dette høres ut som en litt skummel konsert?


– Ingen fare. Om noen ser avkappede fingre under konserten dreier det seg om falske saker i form av en minnepinne, forklarer en langt fra morgenfrisk Skog på telefon til dittOslo.no. Den tredje plata til Honcho heter Battle Of Wits, og vedlagt de hundre hundre første eksemplarene har bandet festet en liten eske som rett og slett inneholder en minnepinne formet som en avkapet lillefinger. Forklaringen får man på coverbildet. En tatovert mann uten den tidligere nevnte fingeren.

– Brutalt. Hvor mørk er egentlig musikken deres?

– Den er ikke så mørk som den en gang var, men den er fortsatt beinhard. Vi har beveget oss litt bort fra stonerock og mot det vi kaller nyklassisk rock. Men det er fortsatt hardt og tight, forteller vokalist og frontfigur Skog.

Fett på scenen

– Hva kan publikum forvente seg under en konsert med Honcho på Garage?

– Jeg vil gå så langt som å kalle det ekte kvalitetsmusikk. Med et fantastisk lys-show skal vi sørge for at publikum er tømt for ørevoks og hjerne etter at konserten er over, sier Skog, før han kommer med en liten ekstra advarsel.

– Pass på fingrene deres. Det er en fyr som kommer til å gå rundt blant publikum med en sigarkutter. Han er skikkelig uforsiktig!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.