RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Honnør til seniorveilederen

Seniorveileder Cecilie Håland i bydel Vestre Aker gjør en utrolig viktig og nyttig jobb. Nå sist har hun i media fremhevet betydningen av økt innsats for eldre menn. Hun er opptatt av menns situasjon, at de ofte blir isolert i alderdommen, mangler kontaktnett og svekkes fysisk og psykisk av det å være alene.

På Røa eldresenter, en av bydelens virkelige oaser, er det opprettet et menns "corner", en egen gruppe for menn der fellesskap og samhandling og mestring er tema, ikke sykdom og barnebarn og politikk. Nettopp det at menn kan få sin arena, få regelmessighet, få god ernæring, møtes jevnlig er kluet. Cecilie Håland har forstått dette. Hun har i den tid hun har vært ansatt i bydelen, satt sitt preg på den og gjennom sitt arbeid økt eldres livskvalitet betraktelig. Vi bydelspolitikere er takknemlige for pågangsmotet og innsatsen.

I min familie er menn blitt meget gamle. Nettopp eldresenter, dagsenter og kulturforening div. i bydelene Vestre Aker, Frogner og Ullern har vært en stor hjelp for dem i tillegg til familie og vennekrets. For min far var i sin tid terskelen høy for å akseptere tildeling av dagsenterplass, et fast tilhold i 2 år, som ble en velsignelse for ham og hvor han til og med møtte en gammel Milorg-venn igjen.

For meg som Venstre-politiker er arbeid for de eldre og deres livskvalitet en kardinalsak. Ingen skal lykkes med nedskjæring her! Jeg har gjentatte ganger sagt: Nedskjæring på bydelens eldresentre skjer over mitt lik! Og jeg tror faktisk at vi er i ferd med å oppnå tverrpolitisk enighet her. Men ressurstildeling er omstridt når budsjett vedtas. Og de eldres rettferdige krav lar seg ofte skusle bort når mer kravstore grupper står på.

Kanskje partiene i Vestre Aker bydelsutvalg kan gå sammen om en eldregaranti?

En sterk oppfordring fra Venstre til Høyre, Ap, SV og Frp.Terje Bjøro

Venstres gruppeleder i Vestre Aker bydelsutvalg,

varamedlem Venstres bystyregruppe

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere