Hopp i det!

Vannmålingene viser gode utsikter for en fin badesommer. Fremover blir det lett å skille ut pysene.

Oslo: Sommeren har slått til for fullt i hovedstaden og for hver dag solen glimrer med sitt nærvær, varmes vannene i Oslo opp. En avkjølende og etterlengtet dukkert er i dag en realitet og ikke bare en sprekt stunt utført av de mest tykkhudede. Det er fullt mulig å ta seg et forfriskende bad uten at leppene blir blå.

18 grader

Gjennom hele sommeren måler Friluftsetaten badevannstemperaturene på 24 badeplasser i Oslo som forvaltes av Oslo kommune. Målingene gjøres på mandag, onsdag og fredag. På Bogstadvannet og på Sognsvann ble badetemperaturen på mandag morgen målt til 18 grader.
Er du av typen som liker bølger og saltvannshår, må du imidlertid nøye deg med to grader mindre. På Huk viser gradestokken 16 grader i vannet.

Vannkvalitet

Ut i fra målinger Friluftsetaten har gjort, er det lite å bekymre seg over når det gjelder vannkvaliteten i Oslos badevann. Ved målinger av tarmbakterier (antall termoresistente koliforme bakterier per 100 ml vann), går etaten ut fra at mindre enn hundre bakterier er utmerket vannkvalitet, mellom hundre og tusen er god vannkvalitet. Viser målingene imidlertid over tusen bakterier per hundre milliliter vann, er det en dårlig idé å hoppe ut akkurat her.
På Huk må du kun dele badevannet ditt med en tarmbakterie per hundre milliliter vann, altså utmerket badevannskvalitet. Hydrostranda kommer etter målinger i samme kategori, mens det på Sollerudstranda er gjort målinger som viser 720 bakterier. I Sognsvann, Strømsdammen og Bogstadvannet er det ingenting å frykte. Her er det bare å ta løperfart å kaste seg i det. Vil du vite mer om badetemperaturer og målinger, kan du gå inn på www.friluftsetaten.oslo.kommune.no.
God badesommer!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.