RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tor Henning fra Fagerliveien, fører sin portugisiske vannhund Mida. I september reiser Tor og Mida med landslaget til Verdensmesterskapet i Finland. Foto: Svein I Engevold
Tor Henning fra Fagerliveien, fører sin portugisiske vannhund Mida. I september reiser Tor og Mida med landslaget til Verdensmesterskapet i Finland. Foto: Svein I Engevold

Hopp Passopp!

Livlig skal det nok bli, når 250 hunder møtes til konkurranse i hinderløp på Brekke i helgen.

BREKKE: Lørdag 6. september arrangerer Oslo og Omegn Dressurklubb (OODK) sitt årlige offisielle agility-stevne på treningsfeltet på Brekke.

Gode ekvipasjer

Agility er "hinderløp for hunder", og OODK har en rekke gode ekvipasjer, det vil si hund og fører, fra Bydel Nordre Aker.

Nina Kristiansen bor i Frysjaveien. Hennes spretne og våkne dvergschnauzer Popp er norsk agility-champion, og norsk utstillingschampion, og er med i landslagstroppen. Det er også Tor Henning fra Fagerliveien, sin portugisiske vannhund Mida, som i september reiser til verdensmesterskapet i Finland. Mida er også agility-champion og utstillingschampion.

600 starter

Cirka 250 ekvipasjer fra nær og fjern er påmeldt. Det blir i alt 600 starter, fordelt på to baner. Og det skal konkurreres i vanlig agility, agility hopp, samt lag, forteller Kristen Knudsen fra Nordberg, som selv er aktiv i OODK.

Agility er tilskuervennlig, og treningsbanene, som ligger et par hundremeter innover Maridalsveien fra Brekke-krysset, er omslynget av gressbakker som danner naturlige tribuner.

Det blir vaffel- og pølsesalg, konkurransene starter klokken ni og varer til cirka klokken 16.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere