RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VINNERE: 5. og 6. trinn ved Lindeberg skole har øvd på hoppetaudans i ukesvis. Denne torsdagen viste de kunstene i anledning Nasjonalforeningen for Folkehelsens hoppetaukonkurranse «Hopp for hjertet».
VINNERE: 5. og 6. trinn ved Lindeberg skole har øvd på hoppetaudans i ukesvis. Denne torsdagen viste de kunstene i anledning Nasjonalforeningen for Folkehelsens hoppetaukonkurranse «Hopp for hjertet». Foto: ALLE FOTO: JULIE MESSEL

Hoppende glade på Eidsvoll plass

85 sprudlende glade Lindeberg-elever viste hoppetaukunster foran Stortinget torsdag.

SENTRUM/LINDEBERG: – Dere kommer til å bli de sprekeste ungene i helen byen, uttalte en opplagt kunnskapsminster Kristin Halvorsen, da hun høytidelig åpnet Nasjonalforeningen for folkehelses årlige hoppetaukonkurranse, torsdag.– De som er i fysisk aktivitet lærer mer. Hopp derfor ikke bare for hjerte, men også for hjernen! Dssuten kan jeg se på dere at de som hopper, spretter og er aktive også blir veldig blide. Hopp for gliset, slo kunnskapsministeren fast.

Aktiv

Mens elevene stilte i allværsjakker, luer og t.-shirts fra Folkehelsen, stilte ministeren i ministerantrekk: Kort skjørt og jakke. Hun var følgelig ikke like spretten som elevene fra Lindeberg.

Dét var derimot Frps medlem i utdanningskomiteen Mette Hanemhaug.

– Som dere ser er det ikke såååå lenge siden jeg gikk på skolen. Jeg husker hvordan lange dager i klasserommet er. Det er godt vi har gym og fysisk aktiviet i skolen, så vi ikke skal bli så trøtte og slappe, sa hun.

– I den store salen der inne, sa Frp-politikeren og pekte opp mot Stortinget: – Der skal vi om noen få uker diskutere hvordan skolen skal bli enda morsommere og enda bedre. Og fysisk aktivitet bør vi ha mer av i skolen. Oss må ikke bli så tung i rompa, sa Hanekamhaug til jubel fra elevene.

7800 elever

Dagens barneskoleelever har én time gym og to timer fysisk aktivitet i uka, på skolen.

Både kunnskapsminhisteren, lederen av Utdanningskomiteen Marianne Aasen (A) og Frps Mette Hanekamhaug var enige om at de alle ønsker seg med fysisk aktivitet inn i skolen og lærerplanen.

– Men det er nok en gang sånn at vi har demokrati i Norge, og alle partier er ikke helt enige. Mitt parti bestemmer ikke så mye. Ikke ennå, men til neste år, sa Hanekamhaug og smilte lurt.

Elevene fra Lindeberg lyttet oppmerksomt til det politikerne sa. Men det var én person de svært gjerne ville snakke med- og det var ikke noen av politikerne- det var journalisten fra Super Nytt!

Fra 16. til 27. april vil 7 800 elever, ved 70 skoler i Oslo hoppe for et sunt hjerte i Nasjonalforeningen for folkehelsens hoppetaukonkurranse. Hele 58 prosent av alle norske barneskoler deltar i ”Hopp for hjertet”, som engasjerer til sammen 114 000 elever.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere