RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hopper høyt i Oslo

Selv om kaninhoppe-miljøet i Oslo og Akershus er lite, er aktivitetene mange, forteller lederen for hoppeklubben.

OSLO: Oslo og Akershus Hoppeklubb har rundt 30 medlemmer. Det har vært et «generasjonsskifte» etter nyttår, hvor flere av de eldre jentene har gitt seg fordi de har begynt i jobb eller på studier, forteller Ellen Enger Müller, leder i Oslo og Akershus Hoppeklubb.

Det er flest yngre jenter med i klubben, fra 10 til 16-17 år. Klubben trener hver tirsdag kl. 18-20 på Myrvold i Oppegård.

Der trener vi innendørs i vinterhalvåret. Fra 15. april flytter vi ut til skistua på Greverud, sier Müller, som bekrefter at klubben jobber med å få et fast treningssted på Korsvoll.

Men vi trenger mer utstyr slik at vi slipper å transportere hindere og liknende mellom to steder, sier hun.

Elitekaniner

NM i kaninhopp arrangeres to ganger i året, i totalt fire grener. NM i rett bane og lengdehopp ble arrangert i Molde i november, og i februar møttes kaninhopperne til konkurranse i høyde og kroket bane i Drammen.

Alle de lokale hoppklubbene ligger under et avlslag, derfor arrangeres det landsutstillinger i forbindelse med hvert NM, forklarer Müller.

I tillegg arrangeres det mange andre aktiviteter for hoppende kaniner og deres eiere.

Det blir stevne midt i Ski sentrum 29. mars, i Kolbotn i april, og i pinsen skal vi for første gang arrangere Østlandsmesterskap i Ås, sier hun.

I konkurransesammenheng grupperes kaninene inn i klassene lett, middels, vanskelig og elite.

For å delta i NM må du ha en elitekanin. Kravene for elite er at den klarer 60 cm i høydehopp og 160 cm i lengdehopp. I Østlandsmesterskapet kan man delta uansett klasse, sier Müller.

Hopper skyhøyt

Og har du en kanin er det bare å sette i gang.

Alle kaniner kan hoppe. Men noen er mer spretne enn andre, og ikke alle kaniner har potensial til å bli elitekaniner. Dvergveddere er gode hoppekaniner, for de er ikke for store. For er kaninen for tung kan den få problemer. Nå har vi med en Hermelin-jente som bare veier 0,8 kg som hopper skyhøyt, så nedover er det ingen grense, forteller Müller.

Kaninhopping startet i Sverige på 1970-tallet. Norges Kaninhoppeforening ble dannet i 1994 og har ca. 250-300 medlemmer. Oslo og Akershus Hoppeklubb startet ti år senere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere