*Nettavisen* Nyheter.

Hoppet i det

Da Guro Andersson var ti år, måtte trenerne "tvinge" henne til å begynne å konkurrere. Ti år senere vant Høybråten/Stovner-turneren landsfinalen sammenlagt.

Sogn: Da 18-åringen reiste til landsfinalen i Stavanger, hadde hun som mål å vinne finalen sammenlagt, og Andersson klarte målet. Med god margin.
- Jeg hadde jo håpet på seier, og det var godt å nå målet mitt, smiler landsfinale-mesteren som også slo til med tre seire i de fire apparatfinalene.
I hopp, frittstående og skranke ble det gull, mens ungjenta ble nummer to i bom.

Personlig rekord

Og Høybråten/Stovner-turneren var ikke snauere enn at hun satte ny personlig rekord i mangekamp med 34,80.
Tross seier i landsfinalen kan likevel ikke Høybråten/Stovner turneren kalle seg norsk mester.
- Turnere som har vært med i EM eller VM kan ikke være med i landsfinalen, forklarer Andersson som ble nummer tre sammenlagt under landsfinalen i fjor.
18-åringen var en av turnerne som måtte melde overgang fra Kolbotn til Høybråten/Stovner da konkurransepartiet i Kolbotn ble lagt ned ifjor.

EM

Men 18-åringen har ikke alltid vært like glad i å konkurrere.
- Jeg har alltid drevet med turn, men da jeg skulle begynne på konkurranseturn, måtte trenerne tvinge meg til å være med. Jeg er alltid skeptisk til nye ting, innrømmer Andersson som nå satser mot nordisk mesterskap neste vår, og muligens også EM.
Med treninger fem til seks ganger i uken, hver på tre timer, innrømmer ungjenta at det ikke blir tid til mye annet.
- Det hender jeg får tid til andre ting også. Jeg var innom fotball da jeg var liten, men det er ikke noe å skrive om, ler turneren.
Jeg hadde jo håpet på seier, og det var godt å nå målet mitt.
Guro Andersson

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag