Hoppfest i Midtstubakken

Her hopper Bjørn Einar Romøren 106,5 meter i finaleomgangen og til seier i søndagens hopprenn.

Her hopper Bjørn Einar Romøren 106,5 meter i finaleomgangen og til seier i søndagens hopprenn. Foto: Foto: Thomas Granerød

Sist helg arrangerte FIS skihopp i nye og meget flotte Midstubakken.

Bjørn Einar Romøren var godt fornøyd med søndagens renn i Midstubakken, spesielt i finaleomgangen da han hoppet 106,5 meter. Foto: Foto: Thomas Granerød

Søndagens vinner Bjørn Einar Romøren med sølvvinner Michael Hayboeck (AUT) til venstre og bronsevinner Jure Sinkovec (SLO). Foto: Foto: Thomas Granerød

Renndirektør Lasse Ottesen smilte som solen og var godt fornøyd med helgens renn i Midstubakken. Foto: Foto: Thomas Granerød

Andreas Stjernen endte på en solid fjerdeplass i Midstubakken søndag. Foto: Foto: Thomas Granerød

Selv om Midstubakken fremdeles fremstår som en anleggsplass klarte arrangør og funksjonærer å arrangere et prikkfritt hopprenn sist helg. Foto: Foto: Thomas Granerød

Mika Kojonkoski var på plass i Midstubakken. Foto: Foto: Thomas Granerød

Polske Rafal Sliz imponerte under lørdagens renn med seier og bakkerekord på 108,5 meter. Foto: Foto. Thomas Granerød

MIDSTULIA: Den nye Midtstubakken blir en del av Holmenkollen sitt nasjonalanlegg, som igjen kommer til å være arena for hopp og kombinert under Ski-VM i 2011. Det er nemlig i denne bakken at normalbakkerennet skal arrangeres.
Sist lørdag og søndag ble bakken innviet da FIS inviterte til Kontinental Cup i den splitter nye bakken som har sitt kritiske punkt på 95 meter, en bakke som høstet flere lovord fra både ledere og trenere da Akersposten sjekket ut forholdene under søndagens renn.
Bakkerekord på 108,5 meter
Lørdagens rennvinner og innehaver av bakkerekorden på 108.5 meter, polske Rafal Sliz, var ikke like fornøyd med søndagens egeninnsats, men kunne konkludere med at Midstubakken var en fin bakke å hoppe i - og at han var meget godt fornøyd med å inneha bakkerekorden.
Romøren sikret norsk seier
Det ble en veldig hyggelig søndag sett med norske øyne da vi fikk Bjørn Einar Romøren som vinner og Andreas Stjernen på en fin fjerdeplass.
– Det var veldig gøy å komme igang med hopp her i Midtstubakken, en veldig god treningsbakke som vi har ventet lenge på. Vi er samtidig kjempefornøyd med at de har åpnet for hopp og konkurranser selv om det fortsatt er en anleggsplass, sier Romøren og legger til;
– Arrangøren har virkelig lagt alt til rette for oss og vi har fått gjennomført treninger og to gode konkurranser, veldig greit å få "hoppet bakken inn" før vinteren kommer, fortsetter Romøren til Akersposten.
Hvordan var det å vinne her i dag da Romøren?
– Det er selvfølgelig veldig deilig å vinne i dag i forhold til at jeg har hoppet godt tidligere i sommer, men har slitt litt i den senere tid, ikke helt fått det til kan du si.
– Derfor var det ekstra godt å i hvert fall få til et veldig godt hopp her i Midstubakken. Mye av årsaken til svingningene i det siste er at det er mye som skjer på denne tiden av sesongen, som eksempelvis å teste ut nytt utstyr, avslutter seierherre Romøren, som sa seg meget godt fornøyd med dagen og de nye hoppfasilitetene her i Midstubakken.
Fornøyd renndirektør
Den tidligere storhopperen Lasse Ottesen, med sølv fra OL-på Lillehammer i normalbakke som gjeveste meritt, fungerte som renndirektør under helgens konkurranser - og Ottesen virket til å være godt fornøyd med tingenes tilstand;
– Nå har vi hatt to flotte dager her i Midstuen, ingen tvil om det. Det er veldig fint å få testet ut bakken og vi har mottatt veldig positive tilbakemeldinger fra trenere og spesielt fra utøvere, forteller Ottesen.
– Må jo også få si at dette var en veldig fin opptakt til vinterens kommende VM og veldig moro med Romøren sin seier, vi kan vel kalle dette for et aldri så lite prøve-VM i Midtstubakken, avslutter Lasse Ottesen til Akersposten.
Ros til arrangør og alle funksjonærer
Det er virkelig på sin plass å gi arrangøren og ikke minst alle de frivillige funksjonærene honnør for jobben de gjorde sist helg.
Smilet startet allerede ved ankomst øverst i Holmenkollveien, det fortsatte med en særdeles hyggelig og serviceminded sjåfør som nok var inne i sin flerogfemtiende tur opp og ned for å lose alle besøkende, utøvere, trener og presse trygt ned til bunnen av bakken.
Og da man var vel fremme ble man møtt med nye smil og gjestfrie funksjonærer - en storslått opplevelse med andre ord i tillegg til sol og mange gode skihopp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Sport

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag