Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Horn Galtung: - Vi tar ansvar

- Vi tar vårt ansvar, mener leder i Vestre Aker bydelsutvalg, Elin Horn Galtung.
- Vi tar vårt ansvar, mener leder i Vestre Aker bydelsutvalg, Elin Horn Galtung.
– Det er så lett å dra denne saken med bred pensel og lage rene sosialpornografien av den. Men jeg har aldri opplevd menneskene i Bydel Vestre Aker verken som ansvarsfraskrivende eller hjerteløse, sier leder i Vestre Aker bydelsutvalg, Elin Horn Galtung.

BYDEL VESTRE AKER: Horn Galtung mener Oslo vest tar sin del av ansvaret. Hun mener Bydel Vestre Aker har en stor andel frivillige og enkeltmennesker som gjør en stor innsats.

– Tvert om er vi ofte blant de som gir mest ved de årlige tv-aksjonene, og det er mange, mange frivillige organisasjoner og enkeltmennesker i bydelen som gjør en kjempeinnsats for mennesker som trenger hjelp og støtte av ulik sort! Da selgeren av =OSLO ble nektet å selge bladet utenfor et av bydelens sentre, ble det satt i gang en aksjon for å få senterledelsen til å endre syn. Noe den heldigvis gjorde, sier Horn Galtung.

Kommunale boliger

Horn Galtung mener Lindsjørn mangler litt kunnskap om Oslo vest.

– Vi er femte "største" bydel på kommunale boliger. Flyktninger har vi alltid sagt ja til og tatt i mot med glede, og i 2010 får bydelen 27 nye beboere med slik bakgrunn. Hos oss blir de med en gang loset inn i NAVs opplegg slik at de voksne fortest mulig kan få et fullverdig arbeidsliv og kan stå på egne ben. Barn og ungdom får selvfølgelig opplegg tilpasset deres alder.

Bydel Vestre Aker ligger dårlig an når det gjelder institusjoner for ulike rusmisbrukergrupper. Bydelen har heller ikke noe asylmottak.

– Men det har jeg heller aldri fått forslag om. Bydelen har få kommunale tomter og få store leilighetsbygg utenfor Hovseter. Det har nok har vært medvirkende til at det ikke har vært så aktuelt å anlegge nye institusjoner- eller asylmottak i bydelen, sier Galtung.

Hun peker på at det sentralt i Bydel Vestre Aker ikke finnes store, ledige kommunale tomter med egnet regulering.

– Vi har derfor har bydelsutvalget bedt kommunen kjøper "Storebrandtomten" til barnehage og den helt nødvendige fremtidige ungdomsskolen.

– Kostnadsnivået en utfordring

Venstres gruppeleder i Vestre Aker bydelsutvalg, Terje Bjøro ønsker at hele Oslo skal bli en bedre by å bo i.

– I likhet med mine medpolitikere ønsker jeg at Oslo skal bli en bedre by og at Vestre Aker skal bli en bedre bydel å bo i. For 16 år siden var det en reportasje i Akersposten efter at jeg på vegne av Venstre hadde sendt ros til Høyres Elin Horn Galtung og ledende helsesøster i Røa bydel, Kristin Houge, for deres positive holdning til å skaffe boliger i bydelen til flyktninger. Det ville nok ikke ha vakt oppsikt i dag, sier Bjøro.

Han tror utfordringen for alle bydeler når det gjelder boliger og institusjoner, er kostnadsnivået.

– Vi har et ansvar for medmennesker, vi vil bidra positivt, men vi har ikke ressurser til alt. Det er uholdbart at noen bydeler får så store utfordringer, selvsagt bør det fordeles bedre. Byrdefordelingen er et ord som ikke passer her. Det skal ikke være en byrde, men en glede å ta imot de som trenger et hjem eller en institusjonsplas, sier Bjøro.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!