RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fredag var fortauet nesten på plass så disse elevene på Bestum skole får en trygg skolevei igjen. Fra venstre Thale (4B), Hennie (1B) og Pauline (4B). Foto: Vidar Bakken
Fredag var fortauet nesten på plass så disse elevene på Bestum skole får en trygg skolevei igjen. Fra venstre Thale (4B), Hennie (1B) og Pauline (4B). Foto: Vidar Bakken

Horribelt dårlig

Første skoledag etter sommerferien ble fortauet i Ullernveien gravd opp. Hvor skulle de minste gå?

BESTUM: Et bånd ble strukket mellom fortau og kjørebane i Ullernveien, hvor barna ble henvist til å gå.

Vårt ankepunkt er at en slik sikring med sperrebånd er horribelt dårlig. Dessuten falt det ned etter en stund. Det var ingen fysisk hindring mellom barn og bilister, sier FAU-representant ved Bestum skole, Per Øyvind Hansen.

Var påpasselige

Det legges kabelganger under fortauet, og de som jobber på stedet forsikrer om at de har tatt hensyn til barna.

Å starte arbeidet første skoledag var kanskje ikke det lureste, men vi har vært påpasselige med å vise barna hvor de skal gå innenfor sperringen. Dessuten har vi stoppet arbeidet helt i perioden hvor barna har gått til og fra skolen. Det er et punkt i krysset ved Bestumveien som har vært vanskelig, men vi har passet på barna også her, sier en av de ansatte.

Ikke tilstrekkelig

Etter min mening er ikke dette tilstrekkelig når man har med barn helt ned i seksårsalderen å gjøre, som kommer og går til forskjellige tider. Det er heller ingen anvisning eller skilting som viser hvor de skal gå. Utenom arbeidstiden er det flere som går i veibanen. Da er det ingen som rettleder dem, sier Hansen.

Ikke varslet

Tore Hæg i Bestum vel reagerer også på at nabolaget ikke er varslet på forhånd.

I 2007 hadde vi en tilsvarende situasjon. Da fikk grendelaget nabovarsel, slik at vi kunne forberede oss på det som kom. Da ble vi også tatt med på felles befaring og ble orientert om arbeidet som skulle utføres. Så kan man jo spørre seg om nødvendigheten av å grave opp det samme området på nytt for å legge flere kabelrør. Jeg trodde at rørene som ble lagt i 2007 skulle ha tilstrekkelig kapasitet for fremtidig kabeltrekking, sier Hæg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere