*Nettavisen* Nyheter.

Hørte ikke på foreldrene

HOLDER PÅ SITT: Byråd for kunnskap og utdanning, Anniken Hauglie, har vært i mange hefitige diskusjoner om konkurranseutsetting av barnehager de siste månedene. Her snakker hun med Kjersti Engen Marsdal fra foreldreaksjonen etter det store fakkeltoget utenfor Rådhuset 5. februar. Foto: Aina Moberg

Byrådet opprettholder sitt forslag om konkurranseutsetting av syv barnehager i tre Oslo-bydeler.

OSLO: Det er andre gang byrådet har fått saken på sitt bord.

– Jeg er trygg på at byrådet hadde et svært godt grunnlag og dokumentasjon for å behandle saken på nytt. Foreldrenes skriftlige innspill bekreftet de argumentene vi allerede hadde fått muntlig, sier Anniken Hauglie, byråd for kunnskap og utdanning.

I tillegg til innspill fra foreldreråd og samarbeidsutvalg, er det i det nye saksfremlegget spesielt lagt vekt på vurdering opp mot artikkel tre i FNs barnekonvesjon om barnets beste.

Ivaretar barnets beste

– Byrådet mener kommuner må kunne basere seg på at lovgiver (stortinget) har vurdert og innarbeidet hensyn til barnets beste ved utforming av lover og forskrifter på barnehageområdet. Når dette etterleves ivaretar vi barnets beste, sier Hauglie.

Hun mener videre at hun ikke kan se at det er grunnlag for å hevde at tilbudet i de private barnehagene er dårligere enn i de kommunale.

– Nær 40 prosent av barna i Oslo ( 13.000 barn i 427 barnehager) går i dag i private barnehager. Jeg tror ikke foreldrene til disse barna benytter tilbud de ikke mener er til sitt eget barns beste, sier hun.

Anbudsfrist 4. mars

Byråd Anniken Hauglie avga sin nye innstilling torsdag 20. februar. Byrådet fatter vedtak i saken tirsdag 25. februar.
– Prosessen med konkurranseutsetting vil da følge oppsatt fremdriftsplan. Frist for å legge inn anbud er 4. mars, sier Hauglie.

– Avtaler med nye drivere inngås i vår, overdragelse i løpet av høsten, sier byråden.

Stille fra Fylkesmannen

I bystyret 5. februar ble det ikke flertall for å ta opp saken om konkurranseutsetting på nytt. Deretter sendte SV, Rødt og Miljøpartiet de grønne en lovlighetsklage til Fylkesmannen på grunn av det de mener er manglende vurdering av barnets beste.

– Vi har ikke hørt noe fra Fylkesmannen, og jeg vet heller ikke hvor lang behandlingstid som er der. Vi fortsetter prosessen inntil Fylkesmannen eventuelt ber oss om noe annet, svarte Anniken Hauglie på et direkte spørsmål fra Nordstrands Blad sist uke.

LES OGSÅ: Barnehageforeldrene tapte i bystyret

Ti barnehager selges

I tillegg til konkurranseutsetting, skal ti barnehager i de samme bydelene, Søndre Nordstrand, Vestre Aker og Alna, selges.

–Salgsprosessen begynner nå, og målet er at vedtaket fattes innen første kvartal. Byrådet har to ganger vedtatt konkurranseutsetting og salg. Det står fast, sier Anniken Hauglie.

LES MER OM KONKURRANSEUTSETTINGEN HER:

Barnehageforeldrene tapte i bystyret

Nå flykter de ansatte fra barnehagene

Foreldrekrav møter motbør hos byråden

Privatisering betyr forverring i alle barnehager

Fakkeltog mot konkurranseutsettingen

Nå lytter byråd Hauglie til barnehageforeldrene

"Hei Fabian Stang, jeg er så frustert"

– Kommunen har ignorert oss

– De minste blir straffet fordi fagutdannet personale er dyrt

– Ikke selg barnehagen!

Fortvilelse på Lucia-festen i Rønningen barnehage

– Uakseptabelt sjansespill med våre barns ve og vel

Urolig over at barnebydel blir forsøkskanin

Barnehager i Oslo: Se stor oversikt

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.