*Nettavisen* Nyheter.

Hovedstads- meldingen

Oslo/Groruddalen: Her er noen av de viktigste punktene i Hovedstadsmeldingen som ble lagt frem sist fredag.

Full støtte til Oslopakke 3
Oslo/Groruddalen: Regjeringen gir sin fulle støtte til Oslopakke 3 i Hovedstadsmeldingen. Dermed slår den tilbake mot byrådets beskyldninger om at det går for sent. Alt til høsten vil saken bli lagt frem i Stortinget.
Det er flott at politikerne er enige om dette. Vi har lagt opp saken i to trinn. Første trinn kommer til høsten, sier kommunal- og regionalminister Åslaug Haga.


Vil bruke bompenger på kollektiv
Oslo/Groruddalen: Regjeringen vil bruke bompengene i Osloringen til å finansiere kollektivtrafikk. Dette vil i så fall tuløse 300 millioner kroner årlig, som kan brukes til drift. Alle partiene i Oslo skal stå bak dette.
Her må loven endres, sier kommunalministeren.

Bedrifter skal lokkes til dalen
Oslo/Groruddalen: Regjeringen vil stimulere bedrifter og virksomheter til å etablere seg i Groruddalen, dersom de likevel er på flyttefot.
Jeg vil oppfordre dem til å vurdere om det kan være lurt å slå seg ned i Groruddalen, sier kommunal- og regionalminister Åslaug Haga.

Statoil til Groruddalen?
Oslo/Groruddalen: Statoil er blant de virksomhetene som er på flyttefot, i forbindelse med storfusjonen med Hydro. Den internasjonale avdelingen skal fortsatt bli i Oslo, mens resten skal ligge i Stavanger. Statsminster Jens Stoltenberg vil ikke avvise tanken om å få et Statoil-kontor til området.
Nå er Statoil et børsnotert selskap, men jeg går gjerne i dialog med dem om å legge kontorer til Groruddalen, sier statsminister Jens Stoltenberg.

Vil ha lokale politiposter
Oslo/Groruddalen: Regjeringen vil jobbe for å få etablert lokale politiposter i Groruddalen. Hvor disse skal ligge, er foreløpig ikke klart. SVs gruppeleder i Oslo bystyre, Knut Even Lindsjørn, er glad for politisatsningen.
For å unngå at vi får et nytt Paris om tjue år, må vi handle nå. Dette tar ikke byrådet på alvor, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.