*Nettavisen* Nyheter.

Høyblokkenes kunst

I hele august har du muligheten til å se ditt nærmiljø med nytt blikk. Lokale gatekryss, bolighus og blokker er fanget gjennom linsene til fem unge fotografer og utstilt på Oppsal bibliotek.

Kunstneren Janne Jacobsen har, sammen med fire fotografkollegaer prøvd å fange det nære og kjente med sine bilder av nærmiljøet og sine egne hjemsted, og framstille det i et kunsterisk lys. Oppsaljenta Jacobsen har valgt seg ut fem forskjellige høyblokker som motiv og sier selv at hun ønsker å vise hvor mye positivitet som finnes i de monumentale byggverkene.
- Selv om blokkene nærmest kan beskrives som oppbevaringsbokser for mennesker finnes det sjel i hvert eneste bygg, sier hun.
- Å formidle dette sjelelige i de dagligdagse og nære motivene har vært intensjonen bak "Neste stopp Oppsal".

Et levende bibliotek

Som ung kunstner søker Jacobsen stadig alternative utstillingssteder for sine uttrykk, og hun trekker fram biblioteket som et levende sted og et viktig lokalt knutepunkt. Og nettopp det levende er nøkkelordet for oppsaljentas kunst.
- Jeg er opptatt av interaktivitet, og ønsker å aktivisere både publikum og kunstnere. Sånn sett er Oppsal bibliotek et flott utstillingslokale.
- Dessuten, poengterer hun, er det viktig å støtte opp om biblioteket og benytte seg av tilbudene som finnes der. Her har man både et åpent digitalt verksted og storskjerm med mulighet for filmvisning, uten at folk flest er klar over det.
I tillegg til de 25 bildene som er utstilt, vil animasjonsfilmen "Berceuse" og installasjonen "Så deg en plen!" være tilgjengelig for publikum ut august.

Butikkunst og legekunst

Det blir nok også mulighet til å se mer av Jannes kunst framover, for fotografen trekker fram butikker og legekontorer som andre, potensielle kunstarenaer. Hun håper dessuten at utstillingen "Neste stopp Oppsal" ikke blir siste stopp for ideen om kunst fra og i nærmiljøet. Hvor reisen går videre vil hun ikke si noe om, men det er kanskje nærliggende å tro at kunsttoget snart ankommer andre stasjoner, og gir flere folk et nytt perspektiv på stedene de bor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.