Høybråten fikk drømmeskolen

Da Høybråten skole ble åpnet etter ombygging og oppussing var det mange glade ansikter.

Da Høybråten skole ble åpnet etter ombygging og oppussing var det mange glade ansikter. Foto: Arkivfoto: Anita L. Hanken

Høybråten skole slet med muggsopp, råte og et umoderne bygg. Men så kom Offentlig-privat samarbeid (OPS) på plass.

HØYBRÅTEN: Rektor ved Høybråten skole, Jan Gunnar Braathen, mistenker at skolen fortsatt ville vært i en elendig forfatning, dersom ikke OPS kom på plass.

LES OGSÅ: OPS skaper het debatt

– Nå har vi en supermoderne skole som fungerer veldig bra, forteller han.

Det var i 2005 det private firmaet SG Finans kjøpte opp Høybråten skole, satte i gang byggeprosessen og ga lokalbefolkningen et moderne bygg, med flere paviljonger, og ikke minst, et bygg uten muggsopp.

Flinke eiere

Braathen forteller om et nært og godt samarbeid med SG Finans.

– Da bystyret vedtok at Høybråten kunne bygges ut gjennom OPS i 2005, ble ombyggingen startet med en gang. Skolen hadde jo fått prosjektert bygging så langt tilbake som i 1998, men vi ble ikke prioritert. Da vedtaket om OPS kom ble vi glade, forteller Braathen.

Skolen, med blant andre FAU, hadde et tett samarbeid med utbyggerne. Ifølge rektor ble ønskene deres oppfylt, i tillegg til at alle tidsrammer ble overholdt.

– På dette tidspunktet hadde vi 612 elever. På grunn av det gode samarbeidet med utbygger, så gikk dette veldig bra, sier han.

SG Finans har engasjert Coor Management til å drifte og vedlikeholde skolen. Vaktmesteren kommer også fra dette firmaet, og Braathen sier at løsningen er kjempegod.

– OPS er god løsning

– Vi hadde et stort behov for oppussingen, på grunn av muggsoppen. Steder på skolen måtte stenges av og personalet slet etter å ha jobbet i et miljø med sopp gjennom flere år, sier Braathen.

Han forteller at for ham, som rektor, spiller det ingen rolle hvem som tar seg av en ombygging av skoler som trenger det, det viktigste er at det blir gjort.

– Men jeg tenker jo at dersom kommunen ikke greier å finansiere oppussing, så må det finansieres på en annen måte. OPS er en måte og vi har fått flotte lokaler som ikke er helseskadelig. Vi har godt inneklima og et fantastisk uteområde, sier rektor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.